Вучић: Тужилаштво да каже има ли политичара педофила, ако не постоји, да прекинемо са том причом…

1

Александар Вучић (Фото: РТС)

Председник Александар Вучић рекао је вечерас, поводом сумњи Игора Јурића о политичару педофилу, да државни органи треба да ураде свој посао, јер у Србији, каже, нема и неће бити заштићених.

„Спремни смо да, за сваког ко укаже на потенцијалног злочинца, да реагујемо промптно, озбиљно и на одговоран начин”, поручио је Вучић у емисији „Хит твит” на ТВ Пинк и истакао да ће држава да гарантује сигурност и безбедност за сву децу.

Вучић је позвао надлежне државне органе да ураде свој посао, да тужилаштво, пре свега, каже постоји ли таква особа или не.

„Ако не постоји, да прекинемо са том причом, а ако постоји да га приведемо праву, да га ухапсимо и покажемо да у Србији нема заштићених”, истакао је председник.

Он је поручио да нико ко је политичар, било у власти или у опозицији, било да има новца или физичку силу, не сме да мисли да може да буде толико бахат да злоставља малолетне девојчице.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На инсистирање водитељке Хит твита да каже како види то што је Јурић објавио тај случај у јавности, а сада неће да да име човека на којег сумња, Вучић је рекао:

„Не желим да улазим у политичке приче, ко се кома свиђа, нећу да улазим у то, нећу да критикујем Јурића. Наше је да урадимо све да бисмо дошли до истине и до резултата који ће да значи заштиту за дете и родитеље. То је од пресудног значаја, да заштитимо дете, да покажемо да смо одговорна држава и да нема заштућених. То нам је обавеза, а све политичке трикове… људе то не не занима”, рекао је Вучић, преноси Танјуг

Прочитајте још:  ИСПОВЕСТ КАПЕТАНА ДРАГАНА: "Усташе су ме унапред осудиле, затвор у Лепоглави је нацистички логор!"

Исплата минималца 4. јуна

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће 4. јуна уследити исплата минималца за предузетнике.

„Идемо шест дана раније, 4. јуна, са исплатом минималца за предузетнике, микро,мала И средња предузећа, те 50 одсто за велика”, објаснио је Вучић у емисији „Хит твит”.




Вучић осудио напад на Трифуновића

Председник Србије Александар Вучић осудио је вечерас напад на лидера ПСГ Сергеја Трифуновића, и навео да је ужасно када било који учесника у политичком животу буде нападнут, али је, истиче, важно да је држава брзо и ефикасно реаговала и ухапсила оба нападача.

Вучић је у Хит твиту истакао да Трифуновић није особа са којом би СНС градио политичке савезе, јер је његова политика готово потпуно супротна политици коју воде он и његова СНС, али да то не значи да било ко има право да било коме физички прети и угрожава.

Напад на Трифуновића Вучић види као последицу чињенице да постоји један екстремни део друштва, који нема шта политички да понуди, али лично жели да буде у власти.

Вучић је у емисији Хит твит рекао да је страховито важно сто је држава реаговала брзо, ефикасно и што су обојица нападача на Трифуновића ухапшена, те додао да је сад на тужилаштву да спроводи поступак.




„Ко је кога опсовао, да ли је шутнуо бицикл или не, да не улазимо у то, чак и да је опсовао, у шта нисам сигуран, немате право да користите силу и не можете се тако понашати”, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да Трифуновић није особа са којом би СНС на било који начин градила политичке савезе.

Прочитајте још:  Сутра заседа Кризни штаб због короне: На дневном реду пооштравање мера

„Он је до пре неколико дана једну баку, комшиницу, назвао дрољом, вашу колегиницу са РТС проститутком, за своје политичке противнике је измишљао да имају и децу коју крију, његова политика је у свему потпуно супротна у односу на оно што се ја залажем”, рекао је Вучић

Напади као данашњи на Трифуновића последица су чињенице, истиче Вучић, да постоји екстремни део друштва који не види своју будућност у политици, не може да понуди ништа људима, али жели да буде на власти.

Додао је да се то никада није дешавало, наводећи да је он као председник доживео да га лидер Двери Бошко Обрадовић покушава спречити да уђе у парламент, да је дошло до туче испред парламента…

„Немам сумње да и ми нешто морамо да променимо и зато сам пре више од два месеца престао да изговарам њихова имена, на било који начин да их помињем, нападам, да не одговарам на увреде, које трпим сваког дана и ја и моја породица и политичка партија”, рекао је он.




Каже да је то добар увод у другачију атмосферу, а да ће се најважније дешавати у парламенту, јер, како каже, најновије истраживање које је видео показује да ће у скупштину ући и ПСГ и друге странке.

„Имаће своју шансу да покажу своје политичке ставове, да покажу шта мисле и та врста политичке борбе ће се пренети са улица на парламент”, рекао је Вучић.

Додаје да ће то многима да смета, посебно, како каже, тајкунима и власницима медија који желе другачију Србију, у немирима, преноси Танјуг.

Прочитајте још:  Вучић: Србија ће се понашати као да санкције према руководству РС не постоје

Суштински смо прошли епидемију корона вируса

Србија је суштински, ако се гледају бројеви, прошла епидемију корона вируса, изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

„У условима када се и даље боримо са корона вирусом, а сагласан сам са доктором Несторовићем да ћемо имати заражене, јер спроводимо велики број тестова, јер смо фер и поштени, јер хоћемо да заштитимо здравље људи, а не да се понашамо као неки који 50 људи дневно тестирају и наравно да онда немају заражене”, рекао је Вучић у Хит твиту.

„Суштински ми се чини, гледајући бројеве да смо кроз то прошли, уз све проблеме које смо имали и ужасно стање, у којем смо имали више мртвих од короне, него што смо примили, јер за оног којег нисте тестирали не можете рећи од чега је умро”, нагласио је Вучић, преноси Танјуг.

Истиче да је важно да сада после короне заједно и уједињени кренемо у економски опоравак и да ћемо, ако тако будемо радили, постићи велике резултате, а не физичким насиљем и политичком страшћу.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић: Тужилаштво да каже има ли политичара педофила, ако не постоји, да прекинемо са том причом…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *