„Наговештај судњег дана“: Мистериозна смрт стотинa слепих мишева престравила Индијце

0

Mистериозни шишмиши који већину свог живота проводе висећи наопако доспели су у жижу јавности због сумње да су одговорни за појаву новог коронавируса, иако ова теорија још увек није потврђена.

Смрт стотине слепих мишева у неколико индијских држава, укључујући Утар Прадеш и Бихар прогони сељане, који то сматрају злослутним знаком и наговештајем страшних догађаја.

Паника међу локалним становницима присилила је власт да крене у акцију и да покуша да утврди узрок смрти слепих мишева.
Из области Белгат у Утар Прадешу, крајем маја пријављена је смрт великог броја слепих мишева без физичких знакова повреде. Мештани су изјавили да су чак 52 слепа миша угинула у року једног сата у једном подручју.

„И раније смо доживљавали топлотне таласе, али смрт у тако великим размерама никада се није догодила раније. Нешто није у реду, иако званичници покушавају да обесмисле проблем. Како 52 слепа миша могу одједном да угину у року од сат времена?“, каже сељанин Ашок Варма.
Истог дана када је пријављена смрт 52 слепа миша, одељење за сточарство Бихар потврдило је смрт око 200 слепих мишева у близини Ара у округу Бојпур. Тим лекара обишао је то подручје и узео узорке мртвих ноћних створења због тестирања.

Индијски институт за ветеринарство наводи да су шишмиши највероватније угинули у Утар Прадешу због прекомерне врућине.

Пестициди који се користе на стаблима манга такође се сматрају могућим узроком масовног помора мистериозних ноћних створења.

Прочитај још: Спутњик

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.