Русија тестира вакцину на војницима

0

(Фото: ЕПА)

Руско министарство одбране одабрало је 50 војника добровољаца на којима ће бити извршена клиничка тестирања вакцине против коронавируса.

Ефикасност и безбедност вакцине биће тестирана на 50 војника, укључујући и пет жена, који су добровољно пристали да буду део истраживања, саопштило је руско министарство одбране.

Сви добровољци су прошли прелиминарна тестирања и прегледе и нису им дијагностификована никаква обољења.



Клиничка тестирања вакцине ће бити обављена у 48. Централном истраживачком институту Министарства одбране, на којем су раније већ успешно спроведена тестирања вакцина против еболе, МЕРС-а и сезонског грипа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прва група добровољаца стиже у среду, а ово ће бити прво званично тестирање вакцине против коронавируса у Русији.

Министар одбране Сергеј Шојгу обећао је председнику Русије Владимиру Путину да ће клиничка испитивања вакцине бити готова пре јула.

Потпредседник руске владе Дмитриј Чернишенко је истакао да би масовна вакцинација становништва могла почети на јесен ове године, ако клиничка испитивања пронађу ефикасну и безбедну опцију.

“Рад на вакцини је у пуном јеку и чекамо резултате. Ипак, за сада треба да научимо како живети са ризицима које коронавирус доноси”, рекао је Чернишенко.

У Русији је коронавирусом заражено више од 420.000 људи. Више инфицираних је регистровано само у Сједињеним Америчким Државама и Бразилу. До сада је преминуло нешто више од 5.000 људи.

Прочитај још: 

Прочитајте још:  Кинеска влада апеловала на грађане: Направите ЗАЛИХЕ ХРАНЕ



RTS

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *