Ево како да бесплатно набавите оружје у Србији (ВИДЕО)

0

Дарко Божић, уредник "Дум дум" (Фото: Јутјуб)

Док су се грађани САД, али и неких других земаља, наоружавали у куповали муницију због избијања пандемије корона вируса, због компликованих и скупих процедура, грађами Србије то нису могли, објашњава у интервјуу за Хелм Каст и Правду Дарко Божић, уредник канала “Дум дум”.

Он у интервјуу открива колико кошта и каква је процедура за добијање дозволе за оружје у Србији, колики порез плаћају власници оружја и са каквим се ограничењима сусрећу.

Божић указује да оружје српске производње из године у годину губи на квлитету, а да су старије “Застава” пушке и пиштољи много квалилтетнији од оног који се данас производи. На тржишту пиштоља он објашњава да је тренутно водеће чешко оружје, а да их прати Немачка, Швајцарска, Аустрија и Италија.



Уредник “Дум дум” посебно указује на мањкавости кривичног закона и рестриктивног ограничења нужне одбране чиме се фактички отежава власницима оружја да се заштите од нападача, чак и оних који упадну у њихове куће и нападну породице. Он каже да је заблуда да би више легалног оружја повећало криминал и убиства и да светска пракса показује да су најбезбедније државе оне у којима прописии омогућују грађанима да једниоставним процедурама купе пушку или пиштољ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Када криминалац зна да су сви наоружани он се неће тако лако одлучити да почини кривично дело. Највећа стопа убистава и напада ватреним оружјем у САД је у републикама које забрањују ношење оружја и имају друга ограничења. У јужним државам где је ношење оружја легално стопа криминалитета је драстично мања –каже он.

Прочитајте још:  Чека нас рецесија, ево шта ће се дешавати са евром и које гране привреде ће бити мање погођене (ВИДЕО)

Дарко Божић наводи конкретне цене појединог наоружања на српском тржишту, али каже да се оружје може набавити бесплатно.

– Многи људи у наследном поступку наследе оружје које не желе да задрже. Довољно је да одете до полицијске станице и они вам могу дати контакт. Такође у огласима често можете наћи оне који поклањају оружје које више не желе да држе – објашњава он.



Pravda

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *