Ево како да бесплатно набавите оружје у Србији (ВИДЕО)

0
Дарко Божић, уредник "Дум дум" (Фото: Јутјуб)

Док су се грађани САД, али и неких других земаља, наоружавали у куповали муницију због избијања пандемије корона вируса, због компликованих и скупих процедура, грађами Србије то нису могли, објашњава у интервјуу за Хелм Каст и Правду Дарко Божић, уредник канала „Дум дум“.

Он у интервјуу открива колико кошта и каква је процедура за добијање дозволе за оружје у Србији, колики порез плаћају власници оружја и са каквим се ограничењима сусрећу.

Божић указује да оружје српске производње из године у годину губи на квлитету, а да су старије “Застава” пушке и пиштољи много квалилтетнији од оног који се данас производи. На тржишту пиштоља он објашњава да је тренутно водеће чешко оружје, а да их прати Немачка, Швајцарска, Аустрија и Италија.Уредник “Дум дум” посебно указује на мањкавости кривичног закона и рестриктивног ограничења нужне одбране чиме се фактички отежава власницима оружја да се заштите од нападача, чак и оних који упадну у њихове куће и нападну породице. Он каже да је заблуда да би више легалног оружја повећало криминал и убиства и да светска пракса показује да су најбезбедније државе оне у којима прописии омогућују грађанима да једниоставним процедурама купе пушку или пиштољ.

– Када криминалац зна да су сви наоружани он се неће тако лако одлучити да почини кривично дело. Највећа стопа убистава и напада ватреним оружјем у САД је у републикама које забрањују ношење оружја и имају друга ограничења. У јужним државам где је ношење оружја легално стопа криминалитета је драстично мања –каже он.

Дарко Божић наводи конкретне цене појединог наоружања на српском тржишту, али каже да се оружје може набавити бесплатно.

– Многи људи у наследном поступку наследе оружје које не желе да задрже. Довољно је да одете до полицијске станице и они вам могу дати контакт. Такође у огласима често можете наћи оне који поклањају оружје које више не желе да држе – објашњава он.Pravda

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.