Слике усташких злочина „Фејсбук” види као говор мржње

0
Усташки стражари убијају затворенике у логору Јасеновац (Фото Википедија)

„Фејсбук” страница Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина” је блокирана са образложењем да је ширила говор мржње.

Како је саопштила та установа, страница је блокирана од стране „Фејсбук” администратора, преноси Спутњик.

– Администратору наше „Фејсбук” странице, Марку Јанковићу који је запослен у установи, избрисан је „Фесјбук” профил, са образложењем да објаве које су се налазиле на нашој „Фејсбук” страници шире говор мржње, верску нетрпељивост и не придржавају се правила „Фејсбук” заједнице, наводи се у саопштењу.

Подсећа се да је „Фејсбук” страница Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина” покренута 12. маја 2020. године са циљем да се јавности приближи рад установе.
– На самом почетку, приликом покретања „Фејсбук” странице, морали смо из описа да избацимо термин „усташки злочин” да бисмо могли да региструјемо страницу, каже се у саопштењу.

– Када смо 26. маја објавили текст под насловом ‘Логорисање и пљачка Срба из Босанске и Хрватске Дубице маја 1942. године’, првог јуна нам је блокирана страница на 30 дана са образложењем да кршимо правила „Фејсбук” заједнице. Након наше жалбе, истог дана смо добили извињење уз образложење да су они направили грешку. Следећег дана, за исту објаву, добили смо нову блокаду од 30 дана, на коју смо се опет жалили и добили поново извињење уз исто образложење”.

У среду трећег јуна за исту објаву и уз исто образложење избрисан је „Фејсбук” профил администратора „Фејсбук”” странице Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“, Марка Јанковића, чиме је онемогућена даља администрација над „Фејсбук” страницом Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина”, наводи се у саопштењу.Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.