Телеком Србија режиму предао базу својих претплатника мобилне телефоније?

0
Телеком Србија

Последњих дана све је очигледнија паника Александра Вучића и његовог режима јер постају свесни да грађани Србије не желе да учествују на лажним изборима заказаним за 21.јун. Свима је јасно да досадашњи методи притисака, претњи, уцењивања губитком посла уколико грађани не изађу на изборе, нису дали очекиване резултате.

У својој нервози, стратези Вучићевог режима почели су да губе компас и сваки дан смишљају нове методе незаконитих притисака на бираче. Однекуд мисле да то нико не прати, не бележи и не архивира – као да нису свесни да ниједна власт није вечна а да Вучићева полако али сигурно улази у свој последњи чин.Наиме, последњих дана стотине хиљада грађана узнемиравају се позивима на мобилне телефоне из централа Општинских одбора Српске напредне странке широм земље. Људи су потпуно шокирани овим позивима јер има никако није јасно откуд су њихови бројеви мобилних телефона у поседима Општинских одбора СНС са којима немају никакве везе, а чији активисти их пропитују да ли ће изаћи на изборе и наговештавају да ће их на изборни дан подсећати да на изборе треба да изађу. Нашу редакцију контактирало је висе десетина узнемирених грађана који ове позиве доживљавају као јасан притисак да морају да гласају на предстојећим лажним изборима.

Директно.рс, у разговору са овим грађанима, дошао је до закључка да су сви они који су на овај начин позивани и пропитивани, заправо претплатници једног истог мобилног оператера. Погађате, реч је о МТС-у, односно Телекому Србија који је под контролом Владе Ане Брнабић, а чији је директор напредњачки кадар Предраг Ћулибрк.

Дакле, постоје веома јасне индиције да је Телеком Србија предао Српској напредној странци комплетну базу корисника овог мобилног оператера, да је та база према општинама подељена локалним одборима СНС и сада њихови активисти врше притисак на бираче да изађу на лажне изборе.Уколико су ове индиције тачне, а све указује да је тако, у питању је извршење читавог низа кривичних дела који још једном доказују да живимо у ауторитарној партијској држави. Јавно позивамо полицију и тужилаштво да овај случај испитају, а питамо представнике канцеларије Европске уније, ОЕБС-а и амбасада западноевропских земаља: иако је то немогуће, шта би се догодило када би, примера ради, Дојче телеком предао базу претплатника мобилне телефоније странци ЦДУ или ако би француски мобилни оператер Оранге предао базу странци Емануела Макрона?

Иако је овако нешто у поменутим демократским земљама практично немогуће, сигурни смо да би надлежни органи ових земаља реаговали у року од 24 сата. Али не и у Србији, јер у Србији инситуције не постоје, као што не постоје ни избори.

Телеком Србија: Никада никоме нисмо дали базу

Питали смо Телеком Србију да ли је Српској напредној странци предата база са бројевима телефона њихових корисника и како баш на бројеве из Телекомове мреже стижу позиви из СНС, како нам се читаоци жале.

– Телеком Србија никада никоме није дао своје базе података – одговорили су из ПР службе Телекома.Директно.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.