ВОШТАНИЦЕ УБИЈЕНОМ БЛАГОВЕРНОМ КРАЉЕВСКОМ ПАРУ ОБРЕНОВИЋА

0

Поводом годишњице стравичног регицида (1903. год.) којим је уједно извршена мајска револуција и коначна демо(но)кратизација Србије, на дан краљеубиства 10. јуна (29. маја по старом календару), у 13.00ч, клуб Цароставник организује СПОМЕН ЗБОР паљење воштаница на месту нечувеног монструозног ритуалног убиства благоверног српског краљевског пара краља Александра и краљице Драгиње Обреновић.

Убиство се десило у порушеном Старом конаку, некадашњој краљевској резиденцији династије Обреновић, која се налазила између старог двора (скупштина града Београда) и новог двора (седиште председника републике), у улици Краља Милана.

На месту Старог конака са чијег балкона је бачен измасакрирани краљевски пар, данас се налази зелена површина са цвећем и фонтаном.

После паљења воштаница учесници СПОМЕН ЗБОРА обићи ће гробове краља Александра и краљице Драгиње Обреновић у крипти храма Светог Марка на Ташмајдану.

Цароставник

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *