Ево како да СМАЊИТЕ РАЧУНЕ у кући

0
струја

(Фото: Пиксабеј)

Већина људи гаси светла у кући мислећи како ће баш на овај начин уштедети на рачунима за струју. Професор са Ден шлеј са са Универзитета у Охају спровео је научну студију о овом феномену, а закључак је да ми заправо не знамо да проценимо који су највећи потрошачи у нашим домовима.

Гашење сијалица у кући ствара лажни осећај да ћемо уштедети на рачунима за струју, заправо потпуно занемарујемо велике потрошаче.

Он је пошао од тезе да они који желе да уштеде прво крећу од прекидача за светло, јер њих у току дана највише користимо па сматрамо да сијалице троше доста струје. Шлеј наводи да управо учесталост коришћења неких предмета ствара помисао да су то велики потрошачи, па у потпуности занемарујемо бојлер или пећи које користимо једном или два пута дневно.

Истраживање које је овај професор спровео испоставило се као тачно, јер људи сматрају да су велики потрошачи ствари које чешће користимо.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *