Биљка ОЧАЈНИЦА помаже код лечења НЕПЛОДНОСТИ код жена, а ово су РЕЦЕПТИ

Closeup of branch of fresh horehound Marrubium vulgare herb on white background

Проблеми са потомством најчешћи су проблем младих брачних парова, са којима се суочава сваки трећи брак или веза.

Иако узроци стерилитета могу бити и код мушкараца и код жена, припаднице лепшег пола често се суочавају са проблемом хормонског дисбаланса. Овај проблем са собом доноси и проблем нередовног менструалног циклуса, поремећаја при овулацији и развоју јајне ћелије, смањења оваријалне резерве, прекомерне гојазности, али и екстремне мршавости, поремећаја рада штитне жлезде и коначно, убзаног и стресног начина живота.

Биљка очајица у народу је чувена по својим лековитим ствојствима, посебно код жена. Иако не може да реши проблеме уколико постоји неко обољење, она може да нормализује лучење полних хормона и на тај начин стабилизује функционисање репродуктивних органа. Доводи у ред менструалне циклусе и здравље јајника, па тако омогућава плодност и зачеће.Користи се у облику чаја, али да би се достигао жељени циљ, неопходна је упорност у примени терапије.

Очајница

Познатo је да ова биљка успоставља хормонски дисбаланс и код жена и код мушкараца и на тај начин доводи до трудноће.

Чај се може припремити тако што се једна кафена кашичица хербе се прелије са 250 милилитара кључале воде и остави 5 минута да одстоји. Чај се затим процеди, па се пије неколико пута у току дана.

Пије се најмање 3 месеца, а прекида се током менструације. Ако се у међувремену остане у другом стању, прекида се са конзумирањем чаја.Најбоље је пити га без заслађивања, али се може додати и мало меда.

Такође, чај можете припремити и тако што се у 250 милилитара хладне воде сипа кашичица чаја, па затим загреје док вода не прокључа. Затим се покрије и остави читав сат, процеди и пије распоређено у 3 до 4 дозе у току дана.

Чај мора да се пије редовно, најмање месец дана, мада се очекивани резултат испољава тек након два до три месеца. После три месеца треба направити четворонедељну паузу, јер код неких особа претерана употреба овог напитка може довести до појаве повишеног крвног притиска.

Чајна мешавина очајнице и здравца

Дејство биљке очајнице се повећава ако се користи у комбинацији са биљком здравац.

Потребно је једнаке количине биљке помешати, па једну кашичицу мешавине прелити са 250 милилитара кључале воде и остави 10 минута да одстоји. Пије се само једна шоља дневно.Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.