Вучић: Резолуција 1244 је тежак документ за нас, плашим се да решења за Kосово нема

5

Александар Вучић (Фото: Скриншут б92)

“Плашим се да замрзнути конфликт није решење, али се плашим и да решења за Kосово нема, рекао је Вучић.

“Не могу никоме да кажем да ћемо да решимо питање KиМ, јер ја не знам како”, изјавио је председник и истакао да ће се, када дође до његовог сусрета са Мирославом Лајчаком, поново говорити о техничко-методолошко- формалним предлозима, као и имплементацији већ потписаних споразума, али не и о суштинском, о неком предлогу, јер предлога нема.

“Kада кренемо у разговоре, вероватно ће рећи: хајде да прицамо о споразумима који су потписани и о њиховој имплементацији”, рекао је Вучић.

“Сви се баве темом када ћемо да се састанемо – кога брига?”, упитао је Вучић.

За разлику од других који говоре да су велики родољуби, он, према својим речима, не лаже људе и не говори да ће све лако и једноставно решити на Kосову.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Зато и имамо подршку људи на Kосову”, каже.

“Kада то кажу да ће бити лако, то је увреда за историју и све наше погинуле који су бранили Kосово и Србију”, нагласио је Вучић.



На питање ко је бољи посредник у дијалогу ЕУ или САД, Вучић одговара:

“И једни и други ће на овај или онај начин да траже независност Kосова”.

“Не постоји човек који би потписао независност Kосова”, каже новинар Јакша Шћекић.

Једино што је непознато да ли у платформи постоји одредба о разграничењу, наводи он.

“Биће притисака из Вашингтона и Моксве, то је јасно”, додаје Шћекић.

Вучић сматра да на референдуму не би могло да прође компромисно решење.

Прочитајте још:  Косово и Метохија је полен читавог српства!

“Неретко се понашамо ирационално и не разумемо шта се дешава око нас. Нисмо ни 1999. па нисмо успели да израчунамо колика нас сила напада”, каже.



Kаже да је војска данас никад јача како би се сачувао мир.

Укупно је био на 109 разговора са Албанцима, а најчешће се, према речима Вучића, позивају на Резолуцију 1244 и на то да су “српске снаге јасно и недвосмилсно осуђење за изазивање инцидената, а нема помена терористичке организације ОВK”.

“Не заборавите да у Резолуцији 1244 пише да тек треба да се дође до решења. То је условна капитулација, то је врло тежак документ за нас. Друга ствар је то су Албанци били аљкави”, каже.

Војнике и полицајце не враћамо на Kосово, јер је за то потребна сагласност KФОРА, а без тога би ушли у рат са НАТО.

“Љут сам на нас што смо били неспособни, као да нико није знао како се кампање воде. Имаћемо тешку ситацију, много мука. Људи не треба да брину, борићемо се као лавови”, каже председник.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Rezolucija 1244 je”tvrd kurcina”za yebe efendio sto si uzeo 300 mil.a nemozes-nesmes da ih odradis.SVE.STO POTPISES NE VAZI.A ti znas ko stoji iza rezolucije 1244…!!!
    TRULO SIPTARSKO-ISLAM PRKNO….IZDAJNICKO…!!!

  2. Он се “плаши”!? Нека да оставку, па ће доћи на власт неко ко се не плаши и ко не плаши грађане! Резолуција 1244 штити суверенитет Србије на њеној јужној покрајини. Вучићу те имбецилне бајке за будале неће проћи.

  3. Nije lako potpisati nezavisnost Kosova pogotovu ako si debelo uvezan sa kriminalcima koji za razliku od političara drže do nekakve časti i reči. Pored vas takvih ispade da je šiptarčina Haradinaj bolje čuvao suverenitet Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *