Политичари отели посао професорима и лепо зарађују

1

Александар Мартиновић

Посланик СНС-а Дарко Лакетић, који је незаконито био ангажован у Високој медицинској школи у Ћурпији, запослио се као апсолвент на Медицинском факултету у Београду. Професорски анажман пронашло је још неколико функционера напредњака, али и посланик СПС-а Жарко Обрадовић, који предаје на Факултету безбедности у Београду.

Посланици и државни функционери из редова владајућих партија већ неколико година ангажовани су по факултетима и високим школама у Србији.

Тако су напредњаци Владимир Орлић, Александар Мартиновић, Иван Бошњак и Дарко Лакетић готово у исто време додатни посао пронашли у Високој медицинској школи у Ћуприји, док је у том периоду, како су медији објавили, без посла остало осам професорки.




Након буре у јавности, Инспекција Министарства просвете проверавала је да ли су функционери СНС ангажовани у складу са законом, а утврђено је да то није био случај са Дарком Лакетићем. Иако је, према писању БИРН-а, Инспекција још у октобру 2018. дала налог да се уговор са њима раскине, то се у случају Лакетића није догодило све до краја септембра следеће године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, Лакетић, који је иначе уролог, пронашао је нови ангажман само два месеца касније, па се запослио као апсолвент на Медицинском факултету у Београду, где прима плату 72.000 динара.

Судећи према подацима Агенције за борбу против корупције, за разлику од Лакетића, поједини државни функционери и даље предају у Високој струковној школи у Ћуприји, која је у међувремену трансформисана у Академију васпитачко-медицинских струковних студија.

Ту је и даље Александар Мартиновић, који у Ћуприји зарађује 60.000 динара месечно, а по основу наставне и истраживачке делатности на Правном факултету у Новом Саду прима надокнаду од укупно 149.000 динара.

Прочитајте још:  Упозорење метеоролога за целу Србију: Снажна киша падаће 24 сата без прекида

Такође, према подацима Агенције за борбу против корупције, у Високој медицинској школи у Ћуприји је и даље ангажован Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, и ту месечно зарађује око 67.000 динара.




Његов радни ангажман у тој школи прекинут је у септембру 2018, да би у јануару следеће године Агенцији поново пријавио приход из школе у Ћурпији.

Осим у тој установи, Бошњак предаје и на Високој пољопривредној школи струковних студија (16.500 динара).

Иако је недавноизјавио да у Ћуприји више не предаје и да нема уговор, ТВ Н1 је недавно објавила да се име посланика Владимира Орлића ипак нашло на распореду испита за јануарско-фебруарски рок.

У његовој имовинској карти, објављеној на сајту Агенције, овај ангажман се не наводи.

Међу политичарима који су додатни посао нашли на високошколским установама је и Жарко Обрадовић, посланик СПС-а. У његовој имовинској карти наводи се да је Обрадовић запослен као професор на Факултету безбедности у Београду. Његова плата у тој установи износи 181.316 динара.



Наташа Латковић / Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Политичари отели посао професорима и лепо зарађују

  1. POSLE IZBORA OSLOBODITI KAVEZ DO MAJMUNA U ZOO VRTU DA NASI POTOMCI GLEDAJU KAKO MOZE PRIRODA DA BUDE SUROVA PROTIV”DOSLJACKIH KOPILANA”.!!!
    A NJIHOVI POTOMCI DA BUDU”VODICI EKSKUZIJA”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *