ВУЧИЋЕВА СРБИЈА: Одговоран због убиства 6 људи, сада на изборној листи СНС!?

0
фото: Facebook/ OO Sns Senta

Некадашњи начелник полиције у Сенти Драган Тодоровић био је под истрагом због пропуста који су претходили масакру у селу Мартонош 2015. године, а сада је први на листи СНС-а за предстојеће локалне изборе, пише ЦИНС.
Како се наводи у документацији коју је прикупио ЦИНС, Тодоровић није поступио у складу са процедурама по пријавама насиља Роже Шефер и није одузео оружје њеном бившем супругу који је након тога убио Рожу и још пет особа. Тодоровић је проглашен одговорним у дисциплинском поступку, али је кривична пријава против њега одбачена.

Само дан након свадбе свог сина, 17. маја 2015. године, Раде Шефер је у бачким селима Ором и Мартонош, на северу Србије, убио шест особа. Ловачком пушком је прво у Орому убио родитеље своје бивше супруге Роже, да би потом у Мартоношу, у кући у којој су били младенци и гости, Шефер усмртио Рожу, снају Наталију и њене родитеље. Према писању медија, његов син Властимир је преживео пуком срећом јер је Радету у једном тренутку нестало муниције. Један од гостију искористио је тада ситуацију и убио Шефера.

А све је указивало да се трагедија може догодити. Наиме, неколико сати уочи злочина Шефер је због насилничког понашања према бившој супрузи и сину приведен у полицијску станицу па пуштен, о чему је раније писала Радио-телевизија Србије.
Рожа је и нешто више од месец дана пре тога због претњи смрћу пријавила некадашњег супруга. Шеферу је иначе раније било одузето оружје – три ловачке пушке и ловачки карабин – али му је враћено одлуком начелника полиције у Сенти Драгана Тодоровића, наводи ЦИНС.

Према документацији до које су дошли новинари Центра за истраживачко новинарство Србије, против Тодоровића је поднета кривична пријава након што је Сектор унутрашње контроле полиције нашао више пропуста у његовом раду и раду полиције у Сенти. Ова служба је утврдила да је он одговоран што је полиција вратила оружје Шеферу и што није у складу са процедурама реаговао на пријаве насиља које је подносила Рожа, наводи се.
Иако је ову кривичну пријаву тужилаштво у Сенти одбацило, Тодоровић је проглашен одговорним због дисциплинског преступа у вези са поступањем због пријаве насиља у породици. Наиме, како је ЦИНС-у одговорено у Министарству унутрашњих послова (МУП), дисциплински поступак је вођен због сумње да је учинио тешку повреду службене дужности због чега је и привремено удаљен са посла до окончања поступка. Тодоровић је оглашен одговорним на основу решења дисциплинског старешине, које је потврђено и након жалбе.

Ипак, МУП-а није дао детаље о самој казни и детаљима овог поступка.

Данас, нешто више од пет година након трагедије, Драган Тодоровић први је на листи Српске напредне странке (СНС) на предстојећим локалним изборима у Сенти.ЦИНС

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.