Џем од маслачка: Мелем за јетру и крв! Чисти организам боље од било ког лека

0

У априлу цвета маслачак. Често шетамо и не обраћамо пажњу на ову биљку. Међутим маслачак је прави доктор!

Од маслачка можете направити укусан џем за регенерацију ћелија јетре и чишћење крви.

Џем (мед) од маслачка. Рецепт:

Откините 300 жутих цветова маслачка, залијте хладном водом и оставите да одстоји 24 часа. Сутрадан маслачак добро исцедите и залијте са пола литре топле прокуване воде. Kувајте 15-20 минута, додајте 1 кг шећера и 2 ситно исецкана средња лимуна (може и са кором), 1 кашикицу лимунтуса и кувајте још 5 минута.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kада је џем добио боју меда, скините га са ватре. Сачекајте да се охлади и процедите кроз газу или цедиљку. Ту смесу прокувајте јос 2 минута. Вас џем од маслачка је готов!

Савет: маслачак за џем сакупљајте даље од путева.

Џем од маслачка је најбоље узимати ујутру на празан стомак, растварајући га у шољи са зеленим чајем. На тај начин ће овај напитак деловати на организам противупално, тонизирајуће средство које чисти јетру од токсина и отровних материја, па чак и уклања радионуклиде из целог организма, и има диуретичко дејство!

Џем од маслачка користан је за превенцију астме и бронхитиса. Потребно је појести 2 супене кашике одједном, ујутру. То даје врло позитиван ефекат. На таквом укусном џему ваша јетра ће вам бити захвална, јер ће увек бити чиста и здрава!



Стил

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *