Реномирани сајт раскринкао лажи: Kакав економски пораст, СРБИ ви сте један од најсиромашнијих народа у Европи

1
Сиромаштво у Србији све веће (Фото: GETTY IMAGES)

Већ годинама грађани Србије слушају лажна обећања власти, како ће нам из године у годину бити све боље и боље. Kако је Србија постала “економски тигар” Европе и како смо најбогатији у региону.
А ево шта је истина.

Сајт Wорлд Популатион Ревиеw, је амерички сајт који се бави истраживањима и објављивањима резултата о светској популацији.

За 2020. годину сврстао је Републику Србију на 7. место по сиромаштву.

Ево шта тачно пише на сајту:

БДП Републике Србије по глави становника је 5.900 долара.

Почетком 2000-их, Србија је доживела осам година економског раста до глобалне рецесије 2008.

Привреда Србије је ушла у рецесију узрокујући негативну стопу раста од -3% у 2009. и -1,5% у 2012. години, што је проузроковало да се јавни дуг земље удвостручити на 63,8% БДП-а.

Око 25% Срба је сиромашно. Природне катастрофе, попут поплава и земљотреса, такође су значајно успориле било какав економски напредак у земљи.Од 2012. до 2020. јавни дуг Републике Србије се само повећава.

На првом месту по сиромашту према Wорлд Популатион Ревиеw-у је Молдавија.

Такозвано Kосово су сврстали на 3. место и наводе да лажна држава има БДП по глави становника 3.893 долара, да око 550 000 људи живи у сиромаштву, што је око 30% становништва. И да има високу незапосленост од 34,8%.

Што се тиче земаља у региону, од Србије су сиромашнији Албанија, Босна и Херцеговина и Северна Македонија. Црну Гору и Бугарску су сврстали на 9. и 10. место.(Правда.рс)

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.