КАИРО ПОСТАВИО УЛТИМАТУМ! Уколико Ердоганови плаћеници освоје Гадафијев родни град, Египат улази у рат!

1
ердоган

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган (Фото: tccb.gov.tr)

Ашраф Синжар, професор међународне политике на Универзитету Порт Саид, рекао је у понедељак да је “Египат рационална сила и не жели непријатељства, а да међународна заједница разуме њихов став.”

Међутим, професор је рекао да уколико снаге Владе националноиг споразума (ГНА) подржане од стране Турске заузму либијски Сирт, да ће у том случају Египат војно интервенисати.

Професор је рекао, да је египатска црвена линија град Сирт; то је такође поткрепљено изјавом највишег каирског руководства. Истакао је да Египат има војну силу коју треба узети у обзир, а да силе изван Средоземља неће моћи да угрозе његову безбедност.




У суботу је египатски председник Абдел Фатах Ал-Сиси објавио да Каиро има “међународни легитимитет” да интервенише унутар Либије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Његове изјаве су наишле на оштре критике Владе националног споразума (ГНА) са седиштем у Триполију, јер они тврде да су Сисијеви коментари “објава рата”.



Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “КАИРО ПОСТАВИО УЛТИМАТУМ! Уколико Ердоганови плаћеници освоје Гадафијев родни град, Египат улази у рат!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *