Колубара потопила 100 хектара под засадом, вода ушла и у куће

0
(Фото Танјуг)

У селу Ваљевска Лозница, уз пругу, код пропуста, током ноћи и јутра поплављено је више од 100 хектара обрадивог земљишта под засадом, а вода је достигла висину од 2,5 метра.

Испод пруге налази се пропуст који успорава реку како вода не би ушла у околне куће, али због количине воде која је пала током ноћи и јутра, двориште куће тачно преко пута пропуста поплављено је, као и помоћни објекти.

У велику кућу вода није ушла, што су мештани спречили тако што су насули камен на једној страни пропуста, међутим, мања кућа је такође поплављена.

Према речима мештана, поплављено је више од 100 хектара кукуруза, јечма, пшенице, зоба, луцерке, као и пут који је планиран да се ради као брза саобраћајница.Драгољуб Божић, потпредседник Месне заједнице Ваљевска Лозница, казао је за Танјуг да је већ јуче у 18 сати било доста воде, а да је синоћ око 20, 21.00 почела да излива Колубара, као и њене притоке Обница и Јадар.

Божић је навео да је на деоници од Диваца до Ваљева, кроз Ваљевску Лозницу, потпољено преко 100 хектара обрадиве земље, за коју каже да је, најполоднија земља на тој територији.Док екипа Танјуга разговара са мештанима Ваљевске Лознице, киша поново почиње да пада, а Божић на то каже да им свима заједно преостаје само да гледају у Бога.

„Ово је огромна стета за мештане ових села, људи су уложили огромна средства да би посејали усеве, сада могу само да гледају и плачу. Стварно не знам шта више да кажем”, казао је Божић.

Када се од Ваљевске Лознице крене ка Ваљеву, у засеоку код Каолина, осим њива, потопљене су и куће, као и у Дивцима.Политика

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.