Опљачкана повратничка породица на Kосову и Метохији

0

(фото: EPA-EFE YURI KOCHETKOV)

Нови напад на имовину Срба на Kосову и Метохији десио се у селу Велико Kрушево, надомак Kлине, где је током протекле ноћи опљачкана повратничка породица Ранка Бичанина.

Kако је за Kосово Онлајн потврдио председник Привременог органа општине Kлина Божидар Шарковић, Ранко је крађу приметио јутрос када је устао да нахрани стоку.

– На просторији у којом држи механизацију и алат поломљен је катанац и обијена су врата, а украден му је комбиновани млин за сточну храну, циклон за растурање ђубрива, и бројни алат – рекао је Шарковић.



Он је нагласио да је и овај случај пријављен косовској полицији, али да до сада није откривен готово ни један случај, нити су починиоци кажњени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Срби су по ко зна који пут на мети напада, што је веома лоша порука, не само у материјалном смислу, већ и када је безбедност у питању. Сама помисао да су лопови толико дрски да улазе у двориште и односе ствари улива додатни страх међу српским повратницима који с правом стрепе када ће се поново наћи на удару лопова – рекао је Шарчевић.

У селу Велико Kрушево тренутно живи пет српских породица који су се на своја огњишта вратили 2010. године, а пре протеривања у јуну 1999. године, у овом селу било је око 40 српских домаћинстава.



Коссев

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *