Река Моравица БЕЗ КОНТРОЛЕ, Ариље ПОД ВОДОМ: Евакуисано више од стотину људи, мостови критично, урушава се магистрални пут!

0
Поплаве у Србији (Фото: МУП Србије)

Због обилних падавина река Моравица се излила од Ивањице до Ариља, поплављено је више стотина домаћинстава и њива, мостови на реци су затворени за саобраћај, као и магистални пут Ивањица – Ариље.

Штаб за ванредне ситуацаије општине Ариље прогласио је ванредну ситуацију у 10 месних заједница: Трешњевица, Ступчевићи, Миросаљци, Латица, Драгојевац, Церова, Богојевићи, Вирово, Ариље и Грдовићи.

– Све нам је под водом. Сви мостови су нам критични. Ангажована је сва механизација да чисти код мостова – рекао је Тањугу председник општине Ариље Милош Недељковић.

Он је навео да се евакуише угрожено становништво.

Рекао је да је најкритичнија Моравица која се излила због чега су, каже, сви мостови на тој реци у критичном стању, а има их пет, шест.

Навео је да је у Ивањици срушен један мост, да је у Бруснику (на путу од Ивањице према Ариљу) запушила брана, као и да се урушава магистрални пут који је, додао је, рано јутрос затворен.

– Већ је пола асфалта срушено и ту је направило хаос – рекао је Недељковић.

Истакао је да је због изливања Моравице у критичној ситуацији неколико стотина кућа, на потезу од Клисуре до Вирова. Саобраћај у селу Трешњевица је, каже, заустављен и настоји се да се обезбеди да се иде обилазним путевима.

– Али, тешко да можемо било шта да урадимо – рекао је Недељковић.

Ариље је посетио и директор полиције Владимир Ребић .

– На подручју Лучана припадници Сектора за ванредне ситуције и полицијски службеници евакуисали су током ноћи 31 становника из Виче и Гуче. Услед обилних кишних падавина излила се река Горушица у Вичи и Белице у селима Гуча, Турица и Пухово чиме је угрожено око 100 домаћинстава. Непроходни су путни правци Кратовска стена – Лучани – Гуча и Кратовска стена – Лучани –Марковица – рекао је Ребић, напомињући да је у овој општини просечно пало 55 литара по квадратном метру, док је у селима Горњег Драгачева пало чак и дупло више кише.

Ребић је рекао и да су на територији Ариља припадници Сектора за ванредне ситуације и полицијски службеници током данашњег дана до овог тренутка евакуисали 110 особа.

Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.