Трстеник ноћас БРАНИ изворишта

0
Трстеник (Фото: Штаб)

ТРСТЕНИК – КРИЗНИ штаб у Трстенику прогласио је ванредну ситуацију на целој територији општине услед обилних падавина и могућег изливања Западне Мораве,водотокова другог реда и бујичних водотокова. Како је “Новостима” потврђено у Штабу,надлежни су подигли приправност и упућују се ка извориштима Прњавор и Звездан који су били уништени у време мајских поплава 2014, а у међувремену потпуно реконструисани.

-Пунимо и постављамо џакове на критичним тачакама, а код нас су то изворишта поред Мораве, делови који умеју да плаве,покушаћемо да спречимо да вода дође до кућа-каже за “Новости” Александар Ћирић,председник општине Трстеник.. Најбитније је да заштитимо насељена места, ту нам је и Грабова. Лозна је већ једним делом исплавила.Пратили смо ситуацију у Краљеву и морамо да будемо спремни.

Свим службама локалне самоуправе, јавним и другим предузећима, субјектима од посебног значаја за заштиту и спасавање и другим институцијама, наложено је да у складу са својим обавезама и могућностима предузму неопходне мере на спасавању људи и материјалних добара, као и санирању последица поплава како би се успоставили услови за нормално функционисање и комуникацију у насељеним местима.

– Штаб за ванредне ситуације ће ангажовати сву неопходну механизацију ради спасавања људи и материјалних добара, спречавања штете од поплава и отклањања последица поплава на целој територији општине -наводе у Штабу за ванредне ситуације Трстеника.

ДРАМА ПРЕ САМО 7 ДАНА

ТРСТЕНИК је пре само недељу дана био погођен драматичним падавинама,које су оставиле највише последица у насељу Пејовац. Вода је за собом остављала блато и муљ, а после неколико дана рада, цео крај је очишћен и дезинфикован. Приликом обилних падавима страдали су и Оџаци,Бељици,Горњи Тибник, Чаири, делови Осаонице. Чаирски поток и бујични потоци са околних брда су услед падавина нанели огромну штету на путној и комуналној инфраструктури, вода је ушла у подруме зграда, куће су поплављене. Цео овај крај је за једну ноћ, за свега два сата поплављен.

Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.