Трстеник ноћас БРАНИ изворишта

0

Трстеник (Фото: Штаб)

ТРСТЕНИК – КРИЗНИ штаб у Трстенику прогласио је ванредну ситуацију на целој територији општине услед обилних падавина и могућег изливања Западне Мораве,водотокова другог реда и бујичних водотокова. Како је “Новостима” потврђено у Штабу,надлежни су подигли приправност и упућују се ка извориштима Прњавор и Звездан који су били уништени у време мајских поплава 2014, а у међувремену потпуно реконструисани.

-Пунимо и постављамо џакове на критичним тачакама, а код нас су то изворишта поред Мораве, делови који умеју да плаве,покушаћемо да спречимо да вода дође до кућа-каже за “Новости” Александар Ћирић,председник општине Трстеник.. Најбитније је да заштитимо насељена места, ту нам је и Грабова. Лозна је већ једним делом исплавила.Пратили смо ситуацију у Краљеву и морамо да будемо спремни.

Свим службама локалне самоуправе, јавним и другим предузећима, субјектима од посебног значаја за заштиту и спасавање и другим институцијама, наложено је да у складу са својим обавезама и могућностима предузму неопходне мере на спасавању људи и материјалних добара, као и санирању последица поплава како би се успоставили услови за нормално функционисање и комуникацију у насељеним местима.

– Штаб за ванредне ситуације ће ангажовати сву неопходну механизацију ради спасавања људи и материјалних добара, спречавања штете од поплава и отклањања последица поплава на целој територији општине -наводе у Штабу за ванредне ситуације Трстеника.

ДРАМА ПРЕ САМО 7 ДАНА

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ТРСТЕНИК је пре само недељу дана био погођен драматичним падавинама,које су оставиле највише последица у насељу Пејовац. Вода је за собом остављала блато и муљ, а после неколико дана рада, цео крај је очишћен и дезинфикован. Приликом обилних падавима страдали су и Оџаци,Бељици,Горњи Тибник, Чаири, делови Осаонице. Чаирски поток и бујични потоци са околних брда су услед падавина нанели огромну штету на путној и комуналној инфраструктури, вода је ушла у подруме зграда, куће су поплављене. Цео овај крај је за једну ноћ, за свега два сата поплављен.

Прочитајте још:  НЕСТАЛА Српкиња у САД је унука моћног Титовог удбаша

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *