Могуће проглашење ванредне ситуације због вируса корона у Крагујевцу

1

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Због погоршане епидемиолошке ситуације у Крагујевцу, Кризни штаб града на Лепеници предложиће у среду градоначелнику и Градском већу да се скрати радно време угоститељских објеката и ограничи број људи на прославама, наводи се у саопштењу Кризног штаба града Крагујевца.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић изјавио је на седници Кризног штаба да је „забрињавајуће да је у претходних 17 дана регистровано 77 новозаражених вирусом корона и да је међу њима распон старости 25 до 35 година“.




„У складу са овлашћењима које има, локална самоуправа ће највероватније у среду донети одлуке о пооштравању мера у угоститељским објектима. Подсећам да је у првом таласу у Крагујевцу било заражено 68 грађана, а сада 77 у две недеље. Ако у среду и четвртак буде више од десеторо новозаражених у Крагујевцу, Штабу за ванредне ситуације биће упућена препорука да прогласи ванредну ситуацију на подручју града Крагујевца“, рекао је Николић, преноси „Биз лајф“.

Поред обавезе ношења маски у јавном превозу у Крагујевцу то важи и за јавне институције, градску управу, поште, банке, продавнице и тржне центре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Изгледа да смо заборавили италијански и шпански сценарио јер смо добро прошли у првом таласу“, саопштио је крагујевачки Кризни штаб.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Могуће проглашење ванредне ситуације због вируса корона у Крагујевцу

  1. ВИРУС JЕ”мала гробарска лопата”.
    КРПИЛЕ”ДРАГЕ ТРАВАРКЕ”….!!!!
    А”тома гробар jе тата политички”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *