Поништени избори у Шапцу на свих 100 бирачких места

1

Градска изборна комисија Шапца поништила је изборе на свих 100 бирачких места, због утврђивања бројних неправилности.

Неке од неправилности су неколико хиљада фалсификованих гласачких листића, куповина гласова, непотписане потврде о бирачком праву за лица која нису била у стању да изађу на бирачко место, гласање без важеће личне карте и друге утврђене неправилности биле су разлог да се донесе оваква одлука.

Након приговора представника листе “Небојша Зеленовић-Шабац је наш” на 42 бирачка места ГИК је све до среде касно увече разматрао указане неправилности током локалних избора.
Тако за око 1.000 гласова СНС нема доказа да су их грађани дали ван бирачких места, дакле, на терену, јер не постоје обавезне писмене потврде на обрасцу ГИК-а које то потврђују, преноси Данас.

Такође, у већем броју гласачких кутија на сеоском подручју, није пронађен контролни листић ГИК-а, што је све разлог за обавезно поништавање изборног процеса на тим гласачким местима.

Иначе, за локалне изборе у Шапцу пријављено је 12 листа, од чега су четири комплетне са свих 69 кандидата за одборнике. На бирачком списку је 102 393 грађана са правом гласа.1 Коментар

  1. ИСПУШИ ГА ЕФЕНДИJA KOД ЧИВИJАША.

    PRVO JE POPUSIO PUTINU U CETIRI OKA,
    ONDA U VASINGTONU.
    PA BAR SE SLIKAJ DA OPRAVDAS POTROSENE PARE DEBILU SIPTARSKI.
    Pa“tvojim vernim glasacima“pokazi slike ,bele kuce(spolja)majmune bolesni“.Kome ti trebas vise“PROBUSENI KURTONU“.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.