Афера „снимак“ тресе Бугарску: Како је бугарски премијер поткопавао председника

1

Вучић и Борисов (Фото: Predsednik.rs)

Бугарски медији у суботу су поново добили снимак телефонског разговора од непознатог корисника, а како се наводи, један од актера је поново бугарски премијер Бојко Борисов, који наводно позива свог саговорника да исмеју председника Румена Радева.

Како се претпоставља, разговор је обављен 5. фебруара ове године, када је у Софији одржан бугарско-јапански пословни форум. На догађају је требало да учествује бугарски председник Румен Радев, о којем је, према медијским информацијама – и реч. Дан раније, 4. фебруара, шеф државе је изразио неповерење према бугарској влади. Борисов је, наводно, предложио саговорнику да учине да противник изгледа смешно у очима јавности. Према навођењу портала „Епицентар“, саговорник у том разговору био је министар економије Емил Караниколов.

„Зашто да не одеш у парламент? Ако је потребно, сазови их, реци нешто о пословном форуму и сам испричај да он (Радев) само диже прашину. Од тебе треба да чују да, без обзира на његов јучерашњи тон и глупости – поново показујем да сам прави државник и да сам мудрији. Желим да чујем то у вечерњим новостима, идем сада да вечерам са Урсулом (фон дер Лајен). Морамо да га исмевамо и да (учинимо да) он изгледа смешно“, рекао је мушакарац.
Бугарски председник је у понедељак прокоментарисао објављени снимак, рекавши да су таква „цурења“ забрињавајућа.




„Потребно је обавити независну експертизу аутентичности, јер бугарско тужилаштво, као заинтересована страна, не може да је пружи“, изјавио је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, Радев је прокоментарисао је недавно „цурење“ аудио-снимка и фотографије, који компромитују бугарског премијера Бојка Борисова, рекавши да такве ствари нарушавају имиџ Бугарске и представљају је као криминалну земљу. На снимку мушкарац, чији глас звучи као премијеров, оштро и претеће је говорио о колегама из парламента, а на серији фотографија наводно из спаваће собе Борисова виде се свежањ евра и оружје.

Прочитајте још:  Стрељање руских ратних заробљеника на савест западних кустоса Кијева

Премијер је потврдио само аутентичност слике, на којој спава у својој спаваћој соби, а порекло фотографије је објаснио тиме да га председник Радев, који живи у близини, прати уз помоћ кинеског дрона.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Афера „снимак“ тресе Бугарску: Како је бугарски премијер поткопавао председника

  1. UDARILA MU SLAVA U GLAVU.
    BOLESNIKU CEO SVET ZNA DA SI SMRAD SIPTARSI.
    “TI SI KAZNA ZA SRBE KAO PRESEDNIK”….EFENDIO.!!!
    POCELO OTKUCAVANJE…”TVOJE”…tik-tak….
    TIKE-TAKE……POMRACENJE.!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *