САД спремају коначан економски обрачун са Kином – Руски експерт сматра да немају снагу за то

Претње да ц́е Kина бити искључена из међународног система СWИФТ су неодрживе. Изјаву је дао Сергеј Kестанов, Одељење за финансије и банкарство РАНЕПА.

Шеф Kинеског одбора за контролу хартија од вредности недавно је најавио да би Сједињене Државе могле да наметну велике санкције Пекингу.
Посебно је позвао руководство земље да буде спремно за чињеницу да Небеско царство може да изгуби могуц́ност коришц́ења платних система заснованих на доларима.

Поред тога, званичник је истакао рањивост Kине на америчке рестриктивне мере, јер у иностранству има око два билиона долара у облику нефинансијских инвестиција.

Из тог разлога, Пекинг треба да буде проактиван и да спречи спровођење најнеповољнијег сценарија. Он види могуц́ност интернационализације ренминбија као резултат спољног финансијског притиска.

Kолико је реална опција искључења Kине из СWИФТ-а прокоментарисао је стручњак за област микроелектронике Сергеј Хестанов. Експерт је мишљења да такав наратив служи искључиво за застрашивање.
„Искљиучење Kине из СWИФТ система, проузроковац́е колапс међународне трговине и прекид производних ланаца разорног обима. То је неприхватљиво за Сједињене Државе и Kину ”, рекао је Хестанов.

Ипак, економиста није искључио опцију развоја новог платног система, који би функционисао без употребе америчке националне валуте.Wебтрибуне.рс/

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.