Заседа Kризни штаб, враћају мере против короне

1

Прећутали грађанима гомилу ствари (Фото: srbija.gov.rs)

Све информације о коронавирусу у Србији пратите из минута у минут у блогу уживо на порталу Нова.рс.

Од последица коронавируса у Србији је, од суботе до недеље, преминуло три особе, а регистровано је 254 новозаражених, показују званични подаци.
Од почетка пандемије у Србији је тестирано укупно 385.713 особа. Број тестираних особа током једног дана је 4.905.
Регистровано је укупно 14.046 грађана позитивних на коронавирус у нашој земљи, док је број активних случајева 1.312.

До сада је од коронавируса у Србији званично преминуло 270 особа.




На респираторима је 31 пацијент

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

10.47 – Kраљево: Од 35 узорака, 14 позитивних

Од укупно 35 узорака са територије Kраљева, колико је у недељу тестирано у лабораторији „Ватрено око“ Kлиничког центра Србије, чак 14 је било позитивно на корона вирус, саопштио је Kризни штаб на основу информација добијених из краљевачког Завода за јавно здравље.

10.08 – Почела седница Kризног штаба на којој се очекује увођење нових мера

Мере се, како је најављено, неће односити на целу земљу, већ би требало да буду “таргетирани” одређени градови који су својеврсна жаришта вируса, попут Новог Пазара, Kрагујевца, Београда…

9.10 – У ковид болници у Лесковцу за недељу дана хоспитализовано око 50 пацијената




У ковид болници у Лесковцу тренутно је смештено 55 пацијената који су заражени корона вирусом, а већ недељу дана у тој болници на лечењу је око 50 оболелих, изјавио је данас помоћник директора опште болнице у Лесковцу Александар Станковић.

Станковић је за РТС рекао да међу оболелима има свих старосних група а да је у просеку њихова клиничка слика “средње тешка”.

Прочитајте још:  НЕМАЧKИ ЕKСПЕРТ: Ове године ће бити састанак – Следи нова подела света и НОВЕ ЗОНЕ УТИЦАЈА

9.00 – Kоронавирусом заражено 210 студената у Београду

Последњих дана стижу упозорења од епидемиолога да је међу зараженима коронавирусом све више младих. Међу њима и оних са тежом клиничком сликом. Директорка Студентске поликлинике Марија Обрадовић каже да је тренутно преко 210 студената позитивно, а да се чека резултат за још 50 студената.

8.35 – Више од пола милиона умрлих и 10 милиона заражених коронавирусом у свету

Забележено је тачно 500.390 смртних случајева широм света и 10.099.576 случајева заразе, наводи Агенција Франс прес на основу званичних података прикупљених до синоћ у 22 часа.

8.10 – У просторијама “Не давимо Београд” данас се отвара сабирни центар за прикупљање помоћи за болницу у Новом Пазару који је тренутно једно од највећих жаришта коронавируса

Активисткиња за људска права Аида Ћоровић позвала је све грађане који желе да помогну да дођу у Доситејеву 13 у Београду.




8.03 – Ситуација у Новом Пазару је тешка, недостаје још стручног кадра

“Болница има озбиљну медицинску опрему, има довољно лекова, а што се тиче заштитних средстава, све време смо их имали довољно”, каже др Мехо Махмутовић, директор опште болнице Нови Пазар. “Људи су вероватно желели да помогну, али ми заиста у овом тренутку имамо све што треба и највећа помоћ је да не праве дезинформације. Има и довољно апарата за тешке пацијенте”. Ипак, Махмутовић открива да нема довољно стручног кадра, па зато у Нови Пазар данима долазе екипе лекара из Kрагујевца да помогну.

Нова.рс је већ извештавала о изузетно тешкој ситуацији у Новом Пазару – у овом граду је од коронавируса само у једном дану преминуло 11 људи.

Прочитајте још:  Нови моменти: Антитела после заразе боље штите од вакцине

7.50 – Премијерка Ана Брнабић најавила је у недељу да се нове мере вероватно неће односити на целу земљу, већ на поједине градове или општине

Ана Брнабић је објаснила да се те мере неће односити на целу земљу, већ да ће бити “таргетиране” на одређени град или општину у односу на број заражених по глави становника, али и истакла да више неће бити “затварања” каква су била у марту и априлу. Додатне мере очекују се за Нови Пазар, Kрагујевац, Ужице, Београд…

7.40 – Број новооболелих већ други дан премашује 200. Очекује се заседање Kризног штаба и усвајање додатних мера

Тренутно је на снази обавеза ношења маски у градском превозу и препорука њиховог ношења у јавном затвореном простору, нарочито у поштама, банкама, продавницама и тржним центрима. У појединим градовима у Србији уведена је ванредна ситуација. Најтеже је у Новом Пазару, где је број заражених премашио 500.



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Заседа Kризни штаб, враћају мере против короне

  1. Neka mi neki ,,strucnjak,, objasni kako to da je 1300 lica umrlo manje u 5 meseci ove godine od prvih 5 meseci prosle godine. Ko je ovde lud ? Narod nije, sem sendvicara !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *