Грчка од сутра затвара границе за држављане Србије?

1
грчка

Грчка (Фото: Пиксибај)

Грчка од сутра ујутру у шест сати затвара границе за држављане Србије, изјавио је министар телекомуникација и трговине Расим Љајић, док министар спољних послова Ивица Дачић тврди да одлука није коначна.

Грчка је донела ову одлуку због епидемиолошке ситуације у Србији и великог броја тестираних људи из Србије у Грчкој који су позитивни.

Како Н1 сазнаје, туристима из Србије који се тренутно налазе у Грчкој омогућено је да заврше своје аранжмане.

Ивица Дачић је за нову.рс изјавио да је од поноћи могуће затварање грчке границе за држављане Србије.

“Још увек не могу са сигурношћу да кажем да ће нам Грци забранити улаз у земљу, али постоји шанса да се то догоди од поноћи. Истина је да разматрају да затворе границе, а одлуку ће донети у току дана, па ћемо вас обавестити” рекао је Дачић, коментаришући спекулације да ће држављанима Србије од поноћи бити онемогућен одлазак и на грчку обалу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



До сада је туристима из Србије за улаз у Грчку једини отворени правац био преко Бугарске, на прелазу Промахонас, након што је прелаз Евзони на граници са Северном Македонијом био отворен 1. јула само на неколико сати, до поднева.

ЕУ је отворила границе за држављане Србије од 1. Јула, али, како је најављено, списак ће бити ажуриран сваке две недеље, у складу са епидемиолошком ситуацијом у свакој држави, а кључни критеријум јесте да држава нема више од 16 новоинфицираних на 100.000 становника.

Тада, 27. јуна, Србија је била “на граници”, са око 17 активних случајева на 100.000 становника. Само недељу дана касније, на датум 4. јула, Србија је имала више од 33 активна случаја на 100.000 грађана.

Прочитајте још:  ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ МУП-а ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: У току је превара са СМС порукама, ово су сви детаљи



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Грчка од сутра затвара границе за држављане Србије?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *