СВЕШТЕНИК: Зашто ћути СПЦ? Онако се ни стока не туче а камоли свој народ!

6

Фото : Митрополија црногорско-приморска

Протеклих неколико дана смо били сведоци немилих догађаја у Србији где се народ побунио против најаве нових мера власти против короне. Истина полако излази на видело дана ко је и зашто провоцирао полицију и упадао у Скупштину Србије. Међутим, онако брутално пребијање Српске омладине, јурење коњицом и псима нико нормалан не може да оправдава.

Онако се ни стока не туче а камоли свој народ. Као човек и као свештеник сам се згрозио кад сам видео снимке из Београда. Туга ме обузима кад видим да Србин диже руку на Србина, човек на човека.

Питам се: Зашто после три дана од бруталног пребијања народа у Београду врх СПЦ још увек ћути ? Зашто још увек нема бар оног сувопарног саопштења које осуђује насиље ма са које стране оно долазило?




Информативна служба је била вредна и за протеклих неколико дана издала чак два саопштења поводом мишљења Владике Григорија које је употребљено у контексту наводне донације државе од милијарду динара за завршетак храма Светог Саве. Онако написано саопштење које још увек стоји на званичном сајту СПЦ није у реду јер напада једно слободно мишљење а такво мишљење дели добар део нашег свештенства и народа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уместо таквог саопштења које осуђује нечије изјаве ( дате чак 2013 г), било би добро да се Свети Синод у име целе СПЦ огласи и осуди насиље и позове власт да испита ко је све одговоран за пребијање народа у Србији.

Српска омладина је јуче показала своје право лице и достојанство. Поносни смо на њих. Има наде у будућност.Не заборавимо да Цркву чине народ, свештенство и епископат.

Прочитајте још:  ИСЦУРИО ТАЈНИ СНИМАК ДОГОВОРА ОКО РУШЕЊА ТРАМПА: Сорош и Стејер означени као спонзори паравојне левичарске групе АНТИФА (ВИДЕО)

На потезу је Епископат да се јасно чује и њихов глас. Неће бити добро ако се мук и тишина епископата и врха наше Свете Цркве протумаче као одобравање бруталног пребијања народа од стране власти.

Нека нам је Бог у помоћи!

Преокрет



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. ZATO ŠTO MONASI NISU PRODALI DUŠU KNEZU NEGO GUZICU I DALI SU MONAŠKU DVESTVENOST ĐAVOLU ZA RUKOPOLOŽENJE I PRIVILEGIJE…
    Umetničke zvezde koje su prodale dušu obično umiru predozirani,očajni,razočarani ….Kaluđeri koji su primili kroz anal do pluća da bi se dočepali vlasti ONI SE NIKADA NE KAJU!!! Monasi umiru pod aparatima kao biljka i sve do POSLEDNJEG PRDEŽA i dalje su Patrijarsi ili Pape ili Kardinali ili Episkopi…Jednom rečiju kada bi živeli doveka doveka bi njihova nastrana monaška guzica bila na Patrijaršijskom tronu…
    ZATO CRKVA NE REAGUJE NA PREBIJANJE DECE KOJU JE KRSTILA,ZATO ŠTO JE CRKVA POD OKUPACIJOM ANALNOG MONAŠTVA KOJE VEKOVIMA DELUJE KAO ANTISRBSKA PETA KOLONA I PROSTITUIŠE SE SVAKOJ VLASTI DO KRAJNJIH PERVERZIJA!!!
    Da bi Crkva reagovala Srbi moraju poslušati Boga i postupiti po Kanonima a to znači razvlastiti krvavo buzerantno monaštvo!!!

  2. СРБИ НАЖАЛОСТ НЕМАJУ ПАТРИJАХА.
    ИМАJУ ПРОДАНОГ ПАПИСТУ И ЖВАЛИНОГ ПОДРЕПАША….АМИН.

  3. Na zalost, i svestena lica mogu biti korumpirana a samim tim u najveci velikodostojnici. Ovde se Miroslav/Irinej zaigrao previse i prodao dusu djavolu.

  4. Evo detaljnije kako to ide : Kad su papci odbacili Boga u 11 veku, Duh Sveti je napustao zapad 2 veka. Relativno sporo zbog dobrih ljudi ! Sada, od kad su cionisti preuzeli vrhuske pravoslavlja, napustanje Duha Svetoga je mnogo ubrzanije. Licno mislim da se Sila bozija zadrzava jos kod dobrih svestenika i monaha. Apsolutno se nemoze generalisati i reci da su svi preuzeli djavola za gospodara. Uz receno, ne zaboravimo jedinog preostalog srpskog vladiku Artemija sa klirom koji je uz njega !
    Ako se mi Srbi ne dozovemo pameti i ne krenemo masovnije da se se molimo Bogu, pa nestacemo uz sve ove obezbozene, obezdusene. Mnogi sveti su pisali tokom 20 veka pravoslavlja da je Isusova molitva, spasenje zadnjih vremena :
    Gospode Isuse Hriste, pomiluj me gresnog/gresnu ! To u sebi treba ponavljati sto vise, to bolje ! Takodje, Presveta Bogorodice, spasi nas !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *