Kон: Не искључујем увођење ванредног стања

2

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Епидемиолошка ситуација је на ивици ванредне, а у случају Београда то значи да имамо око 2000 активно оболелих. Нема сумње да их има толико, можда чак и више, јер ми тренутно у главном граду имамо гору ситуацију него у априлу”, рекао је др Предраг Kон гостујући на ТВ Прва.

Др Предраг Kон је оценио да у актуелној епидемиолошкој ситуацији морају да се мењају системи надзора, поштосмо на ивици ванредне епидемиолошке ситуације, која за главни град значи 2000 активно оболелих у односу на број становника.




Др Kон, који је и директор Завода за јавно здравље Београда, рекао је за ТВ Прва да су термини за ПЦР тестирање на лични у тој институцији попуњени до краја месеца, као и да се на територији престонице дневно обави 1200 прегледа у ковид амбулантама.

Он, међутим, упозорава да се на резултате ПЦР тестирања понекад чека и дуже од пет дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“То отежава не само рад на спречавању и сузбијању заразе, већ и унос података и извештавање о епидемији”, нагласио је Kон.




На питање колико смо далеко од поновног увођења ванредних мера заштите или ванредног стања, Kон је одговорио да у неким ситуацијама једноставно нема другачијих мера на располагању, али да се он лично нада да за тиме неће бити потребе.

“Да ли ће то бити ванредно стање или ванредне мере, то тек треба размотрити, али и даље имамо повећање броја заражених, а чекамо на резултате мера попут обавезе ношења маски”, рекао је Kон.

Прочитајте још:  Маћедонци: Шиптарска војска се ванредно наоружава

Kон је такође оценио да ћемо се суочити са великим изазовом ако се “преклопе” сезоне грипа и активности коронавируса, који је већ једном изненадио епидемиологе и, насупрот њиховм очекивањима, остао активан и током лета.

“Ми и даље можемо да контролишемо ову ситуацију ако се сви потрудимо. Носите маске у затвореном простору, без размишљања о томе да ли треба или не, често перите руке, користите дезинфекциоина средстава и одржавајте дистанцу. Тако ћемо помоћи и правим херојима ове епидемије – здравственим радницима”, поручио је Kон.



SEEbiz

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Kон: Не искључујем увођење ванредног стања

  1. Ne mogu da verujem… Te testove nase niko da proveri… Ako stavite bilo sta bice pozitivno… Jer to znaci da moze da se truje direktno sa testovima ubacivanjem bakterija… Zgrusana krv u plucima?… Oni sa imunitetom ok, a gde se ispolje simptomi, temperatura, kasalj tu maska odradi, nepotpuno izbacivanje ciscenja iz pluca.. Respirator tek… Cudo da svi umiru posle testova? Najvise pogodjeni oni hronicni jer kod njih ima opravdanja, bili bolesni.
    Nema testova nema smrti al nema ni para.

  2. Овај плаћеник цио СЗО има задатак да нас заплаши вирусом и грипом три пута слабијим од просечних сезонских да би нас стрпао у Карантин Логор и приволео насилној вакцинацији која је пропала 2009 са измишљеним свињским грипом.
    Сада су цио банкстери и СЗО боље припремили акцију у коју су укључили више пешкира и лезбача на власти корумпираних и уцењених до даске као и све медије које држе под контролом.
    Нема више акције у фазону сточних вагона ( скупо ) па превоз људи у конц логоре у насилну смрт клањем, тровањем, кувањем, печењем … а пре тога пљачка, сатови, златни зуби…
    Данас банкстери мењају методе … вакцинација о трошку умирућих од канцера да им се из куће извуче новац за лечење који су за свог скромног радног живота уштедели.
    Некада су народу пресуђивали преко Др. Менгелеа, Др.Павелића … а дана преко нових Др.а од милошта у народу званих Смрт.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *