Корона у Србији агресивнија него у Италији

(Фото: Фото: Depositphoto)

Председник италијанске покрајине Венето Лука Заја изјавио је за италијанске медије да је сој српског вируса корона агресивнији од онога који је до сада био познат у Италији.

Лука Заја је рекао да су изоловали вирус пацијената који су дошли из Србије, преноси РТС.

„Урадивши четири теста, приметили смо да је вирусно оптерећење изузетно јако, вируси су идентични између себе, али припадају потпуно другачијем кластеру од оног који је до сада био изолован у Венету и у Италији. До данас није могуће повезати специфичне мутације са различитом патогеношћу вируса јер досадашња истраживања нису показала да постоје клиничке форме везане за мутацију вируса“, рекао је Заја.
Председник Венета је наредио да се тестирају странци у том региону, да није у питању гетоизација већ брига о здрављу свих грађана.

Наиме, у Венету су се отворила нова жаришта управо тамо где је највећа концентрација људи који су дошли из иностранства.

„Ситуација у овом региону је у сваком случајну стабилна, под контролом, али нас заиста забрињавају ти сојеви вируса који долазе из иностранства, те смо зато појачали контролу“, рекао је Заја.

Навео је да се ради о грађанима који долазе из Бенина, Србије, Молдавије, Конга и Северне Македоније.

„Потребно је да светска здравствена организација идентификује државе које имају проблеме, то је нешто што одавно понављам. Забрињава и што су пацијенти све млађи, имамо случај једне маме од 23 године из Kамеруна са дететом од шест година и два близанца од четири, сви позитивни на вирус“, рекао је Заја.1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.