Ако вас ПЕЧЕ дезодоранс пробајте 10 природних начина ПРОТИВ непријатних МИРИСА

0

(Фото: Фото: Депозитфото)

Постоји много савета како да се доскочи непријатном мирису испод пазуха или стопала, а први је да лети треба носити памучне кошуље и мајице, док на ногама треба обувати кожну обућу.

Такође, треба знати да туширање хладном водом још више поспешује знојење, па се зато треба купати само млаком водом и сапунима неутралне или благо киселе пХ вредности. Овакви сапуни не суше кожу, већ чувају заштитни кисели омотач коже и спречавају размножавање бактерија на површини.

Непријатан мирис долази од бактерија.

Непријатан мирис испод пазуха је последица стварања бактерија, па је редовна хигијена најважнија. Зној у комбинацији са врућнином ствара идеалну подлогу за развој бактерија, које стварају непријатан мирис. Зној се састоји углавном од воде, али садржи и шећер, со и хемикалије (попут амонијака).




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лекари саветују следеће:

носите памучну одећу и кожну обућу
хладна вода поспешује знојење
после хладног пића се тело још више зноји
треба пити чај
помаже хлађење подлактица на сваки сат
не треба пити много кафе и јести зачињену храну
ноге које се зноје треба прати хладном водом
табане треба трљати соком од лимуна

Проблеми са непријатним мирисом су у најчешће решиви и могу се елиминисати природним средствима, уз помоћ биљних чајева, лосиона и тинктура. Биљни препарати су користи и за оне који су алергични на деyодорансе. За почетак довољно је имати кесицу соде бикарбоне. Многе биљке попут раставића, жалфије или коре храста веома су успешне у борби са непријатним знојењем.

Стик од соде бикарбоне

Једно од најпознатијих средстава за борбу против непријатног мириса под пазухом је – сода бикарбона. Кесица соде бикарбонеможе да се носи свуда са собом. Прстохват соде бикарбоне сипа се у мало воде или се влажни прсти умоче у њу, па се премаже пазух.

Прочитајте још:  Када дете ПСУЈЕ они се смеју, а када ДЕТЕ УЈЕДА праве ОВУ ГРЕШКУ




Освеживач од хидрогена

Хидроген пероксид је антисептик који се бори против бактерија које су узрочник непријатног мириса испод пазуха. Једну кашичицу хидрогена треба сипати у пола шоље воде и нанети ову смешу на суву и чисту кожу пазуха ујутру.

Лосион за ноге

Треба уситнити 60 грама сувог раставића, сипати у посуду са поклопцем (попут тегле) и прелити са 7,5 децилитара алкохола и пет децилитара дестиловане воде. Оставити затворено две недеље. После 15 дана процедити и увече ноге третирати. Ноге се прво оперу, осуше и намажу овим лосионом. Ујутро се ноге испирају топлом водом и осуше.
Додатно може да помогне чај од раставића који се пије ујутро.

Две кашике чаја од беле врбе, кашику нане и кашику листова зове треба прелити са литром воде, па кувати 15 минута. Када се чај процеди, праве се купке за пазух и ноге.

Купка од кантариона

Код знојења стопала и пуцања коже ногу препоручују се купке од чаја кантариона (две кашике на литар воде). Ноге претходно треба опрати водом и тоалетним сапуном, а после купке посути талком.




Камилица за стопала

Код повећаног знојења ногу препоручују се свакодневне вруће купке у чају од камилице: 6 кашика цвета прелити са 2 литра вреле воде, поклопити посуду и оставити да стоји један сат. Процеђени чај се поново подгрева и у њему држе ноге док се вода не охлади. После третмана ноге треба напрашити смесом борне киселине и талка.

Облог за пазух

По две супене кашике сувог листа жалфије и ораха треба прелити са пола литре кључале воде, поклопити и после једног сата процедити. Натопите вату и квасите пазух неколико пута током дана.

Прочитајте још:  Ову биљку обожавају мушкарци: Ево зашто су људи на југу Србије срећнији

Чај против знојења

У исто време може да помогне и када се пије мешавина велике кашике суве коре храста и две кашике листа жалфије, који се прелију са осам децилитара кључале воде, поклопе и после сат времена процеде.

Домаћи изотоник

Домаћи изотоник се прави лако, а довољно је у литар воде сипати: две кашике соде бикарбоне и по једну кашику соли и шећер. Напитак се не пије ођедном, већ у малим гутљајима током дана.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *