Kраљица лековитих биљака: Јача срчани мишић, побољшава рад јетре и подмлађује кожу!

0

(Фото: Shutterstock)

Алоја вера подсећа на кактус, висине око 60 центриметра, са дебелим, меснатим листовима, а због својих невероватних лековитих својстава позната је као краљица лековитих биљака.

Природно расте у подручјима са топлом и влажном климом. У свету је познато преко 250 врста ове биљке, а четири од њих имају лековита својства. Богата је минералима и витаминима као што су А, Б1, Б2, Б3, Б6, Б9, Б12, Ц и Е, фолна киселина, магнезијум, цинк, манган, калијум и гвожђе.

Од давнина се користила код кожних болести и лечења рана, за спољашњу употребу, а орално као лаксатив. Данас се користи као народни лек за разне болести и здравствене потешкоће.




Има противупално, антибактеријско, антивирусно и лаксативно деловање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неутралише повишену желудачну киселину, нормализује пХ столице, побољшава функционисање јетре, јача срчани мишић, ублажава симптоме астме и алергија.

Смањује бол и свраб након уједа инсеката, помаже код кожних осипа, акни, тамних мрља на кожи, опекотина од сунчања, ублажава старачке пеге пи рукама, подмлађује кожу и убрзава раст косе. Такође, јача имунитет, уништава вирусе, бактерије, гљивице и паразите, те помаже и код детоксикације организма.

Уклања токсине из организма, ублажава пробавне сметње, чиреве, уринарне инфекције, реуму и артритис. Kористи се у облику сока, чаја или у облику разних крема за локалну примену.



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *