Јужна Осетија: Америчка лабораторија врши тајне експерименте над ретким шишмишима

1

(Фото: Profimedia.rs)

Јужна Осетија сматра да контроверзни грузијски Истраживачки центар за јавно здравље „Ричард Лугар“ показује повећано интересовање за јужноосетинске шишмише.

Комитет за државну безбедност Јужне Осетије саопштио је да „Центар за јавно здравље Лугар“ од 2012. године показује „повећано интересовање за популацију јужноосетинских шишмиша“.

Како се наводи, Агенција за смањење војне претње Министарства одбране САД и Центар Лугар, наводно, почели су 2018. године реализацију пројекта „са шишмишима и вирусом корона“.

„Програм је био предвиђен за период од 5 година и реализује се уз помоћ невладине организације Eco Health Alliance“, додаје се у том ресору.

КГБ Јужне Осетије је обратио пажњу на интересовање Центра Лугар за јужноосетинске шишмише након хапшења 3. јула држављана Грузије због кршења државне границе у селу Аџисар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мушкарац је рекао да је желео да улови ретке шишмише у Јужној Осетији како би их продао у Грузији за 5.000 долара по комаду.

У Грузији су негирали ове наводе северних суседа. Они су назвали „лажима и провокацијом“ саопштења о лову на шишмише.

Ово није први пута да се лабораторија „Лугар“ повезује са проучавањима генома вируса короне.

Раније је Русија саопштила да истраживања лабораторије „Ричард Лугар” плаћа Пентагон. Она сматра да се тамо спроводе тајни експерименти.

Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Јужна Осетија: Америчка лабораторија врши тајне експерименте над ретким шишмишима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *