Влад Тепеш – Дракула и занимљиве навике Британске господе све до краја 18. века!!

0
краљ

Принц Чарлс

Би-Би-Си њуз је подсетио на локалне легенде по којима је Влад умакао хлеб у крв својих жртава, . . .

Али и повезао са тиме да су неки чланови британске краљевске породице заиста патили од порфирије, недостатка гвожђа, а управо на томе заснован је мит о вампирима. . . . Пошто се ово обољење лечило неким крвним састојцима, лако га је повезати са легендама о вампирима који преживљавају хранећи се крвљу других особа. . . .

Ово сада је веома занимљиво:




Зна се и да су чланови британске аристократије приређивали раскошне банкете с јелима спремљеним према најнеобичнијим рецептима, а у недавно објављеној књизи „Мумије, канибали и вампири“ др Ричарда Сага са Дурам универзитета откривено да су јели и људско месо, као и да су монарси и племство користили крв и делове људског тела и у сврху лечења. Др Саг тврди да су најмање до краја 18. века чланови британске краљевске породице конзумирали крв, људске органе и месо! Краљица Мери ИИ и њен ујак краљ Чарлс ИИ су, на пример, јели делове прокуване људске лобање на самртној постељи (у књизи се наводе и Чарлс И и ИИ, гроф Френсис, Вилијам ИИИ…).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И сад’ је неком писцу, Британцу, пало на памет да описује Влада Тепеша као вампира! А!!! г-дин Брам Стокер Пише роман о Дракули 1897. и помиње га као вампира, а не смета му што су чланови британске краљевске породице конзумирали КРВ, људске органе и месо најмање до 1800. До добрих сто година пре него што је написао роман!! И !! они за њега нису били Вампири!!?? Три века иза тог „крвавог Дракуле“!

Прочитајте још:  Бајден се два пута осрамотио на састанку са Чарлсом Трећим




И друга занимљива ствар у овом тексту је ова прича:

ДРАКУЛА – ЖРТВА НЕГАТИВНЕ ПРОПАГАНДЕ?!
Да средњовековни племић Влад Цепеш, познатији као Дракула, ипак није био крвожедни тиранин већ несхваћена жртва негативне западноевропске пропаганде, порука је изложбе у Букурешту која је претендовала да рехабилитује ову историјску личност из 15. века. Тако је ауторка изложбе Аустријанка Маргот Раух изјавила како је Влад заиста био суров, „али не више од осталих владара тог доба“ (дакле, ништа већи тиранин него неки британски и францусти владари!), подсећајући да ренесансу, поред свог њеног хуманизма, карактерише и изузетна нехуманот. Нема сумње да је починио многе грозоте уклучујући тортуре, черечења, дављења, признала је Раух али и, упркос тим чињеницама, указала да је он, у суштини, „жртва негативне пропаганде“. Она је навела да историографски подаци (презентовани и на изложби; као што су гравире из 15. века које га приказују како обедује окружен десетином људи набијеним на колац, док други леже рашчеречени, а главе им се кувају у котлу) показују да су легенде о Владу Дракули имале за циљ да источну Европу прикажу као веома примитивну и као извор зла.
„Време је да се Дракула прикаже у другачијем светлу од оног каквим је приказан у Холивуду“, закључила је Раух.

Рекао бих да су западњаци – Западна Европа (јер ако постоји Западни Балкан, онда свакако постоји и Западна Европа – А Европа је иначе полуострво Азије) Све оно што су радили њивови „врли“, „невини“, „поносити“ владари, ‘ладно приписали Дракули на овој изложби, и као и сви католици, и њихови следбеници, нису ни трепнули!!

Прочитајте још:  Креће агенда: Црвене тачке изнад Србије, ЕУ послала оштро упозорење!?!

Ове две чињенице потврђују сва моја предходна писања о „суровости“ свих владара из тог доба, и да Влад Тепеш НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ да се ПОСЕБНО ИЗДВАЈА од њих!

Драагооољуб

Балканска геополитика



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *