Зашто Чедомир Јовановић није ухапшен? Чедомир Јовановић: Нисам сигуран шта могу да очекујем у будућности, али је се не плашим

1

Чеда Јовановић (Фото: Јутјуб)

Чедомир Јовановић, лидер ЛДП и (још увек) посланик у Народној скупштини, није ухапшен након пријаве да је јуче на Новом Београду претукао власника Клинике за физикалну терапију “Физио центар“, јер тужилаштво у овом тренутку и даље чека извештај полиције о догађају, као и степен повреда које је претрпео оштећени, сазнаје Нова.рс.

“Тужилаштво још увек чека извештај полиције о догађају, као и лекарски налаз о повредама које је задобио оштећени. У зависности од тога биће познато да ли ће се уопште покретати кривични поступак”, речено је у Трећем основном тужилаштву за наш портал.

Ако тужилаштво, након добијања извештаја, одлучи да кривично гони Јовановића, за његово притварање или макар задржавање у трајању од 48 сати, постоји и препрека посланичког имунитета који Јовановић и даље ужива.

Наиме, према Пословнику Народне скупштине Србије – чланови 252, 253 и 254 пословника – “народни посланик, у складу с Уставом и законом, ужива имунитет од дана потврђивања до дана престанка мандата”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Најпре, треба рећи да је Јовановић (који није изабран за нови сазив Скупштине) и даље де јуре посланик Народне скупштине, с обзиром да нови сазив још није конституисан. Зато, он и даље ужива имунитет.

“Ако се народни посланик позвао на имунитет, не може да буде притворен, нити против њега може да се води кривични или други поступак у коме се може изрећи казна затвора, без одобрења Народне скупштине”, пише у Пословнику.

Шта ако тужилаштво ипак жели да га притвори?

У том случају, захтев за одобрење одређивања притвора за народног посланика и захтев за одобрење покретања кривичног поступка или другог поступка у коме се може изрећи казна затвора,каже пословник, надлежни орган (тужилаштво) подноси председнику Народне скупштине, који га упућује Одбору за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања.

Прочитајте још:  Продужен притвор за још три месеца оцу дечака који је починио масакр у школи

“Одбор је дужан да свој извештај, са предлогом одлуке, поднесе Народној скупштини”, наводи се у Пословнику. Није до краја јасно како би се овакав процес одржао у овом међувремену, док стари сазив Скупштине нема пуни легитимитет, а нови – не постоји.

Чеда се након инцидента огласио на Фејсбуку

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић, који је вечерас доспео у жижу јавности након напада на власника клинике “Физио центар” Жарка Ивковића тениским рекетом, огласио се вечерас на Фејсбуку.

Јовановић је напао данас нешто пре 17 сати власника клинике “Физио центар” Жарка Ивковића тениским рекетом, у тренутку док је он, иначе физиотерапеут, прегледао бебу. Правни заступник “Физио центра” Дејан Дубајић рекао је за Нова.рс  да је Јовановић ушао без маске, те да је његов клијент претрпео тешке телесне повреде.



Нова.рс покушала је да контактира лидера ЛДП, како бисмо проверили ове наводе, међутим, један његов телефон је искључен, а на други на који смо послали питања одговор нисмо добили.

Иако се могло очекивати да се Јовановић обрати медијима и објасни шта се вечерас догодило, он се уместо тога огласио на Фејсбуку не објашњавајући вечерашњи инцидент.

“Фокусирам се на суштину, искључујем све остало”, написао је Јовановић на свом Фејсбук налогу.

Додаје да није сигуран шта може да очекује у будућности, али да је се не плаши јер зна за кога живи.

“За оне који су ‘ја’…. Анђелију, Зору, Јану, Михајла, Хрис, Јелу и вас ретке који сте упркос свему остали моји …и делим ваше бреме као што сви ви делите моје. Живим за то, волим због тога”, написао је лидер ЛДП-а.

Прочитајте још:  Несторовић: Бил Гејтс је направио ремдесивир, то није лек за корону



(Нова.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Зашто Чедомир Јовановић није ухапшен? Чедомир Јовановић: Нисам сигуран шта могу да очекујем у будућности, али је се не плашим

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *