Шаровић: Основаћу политичку организацију с једним циљем – да срушим режим

2

Немања Шаровић (Фото: Принтскрин)

Доскорашњи заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Немања Шаровић, који је ту партију напустио због неслагања са остатком руководства, најавио је да ће основати нову политичку организацију којој ће, како је навео, једини циљ бити “рушење актуелног режима”.

Он је у интервјуу за Kурир казао да нема средства за оснивање партије и да “снагом идеја може много тога у Србији да се поправи, а да новац ту не игра пресудну улогу”.

“За оснивање одбора по Србији, плаћање страначких просторија, као и свих других пропратних ствари, потребне су огромне паре, а ја тај новац немам. Не желим ни да ме спонзоришу којекакви тајкуни јер би онда и бављење политиком изгубило сваки смисао… Зато намеравам да уз минимум уложеног новца створим организацију која ће бити способна да сруши актуелни режим с Вучићем на челу”, казао је Шаровић.




Такође је рекао да није контактирао никога од потенцијалних сарадника од када је напустио СРС, да му “није идеја да отима било чије одборе нити да прави странку прелетача”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Kо препозна нешто добро у идејама које износим, тај ће ми сам пружити подршку, свакодневно ме зове велики број људи из целе Србије. Немам намеру никога из опозиције да нападам јер имам само једног политичког противника. То је Александар Вучић, зато што је он најјачи политички актер у Србији и човек који одлучује о свему”, казао је он.




Шаровић је прошле недеље поднео оставку на све функције у странци, а за агенцију Бета је тада казао да је то учинио зато што је сматрао да је требало “жешће да се критикују Српска напредна странка (СНС) и (председник) Александар Вучић”.

Прочитајте још:  Вучић је пред одлазак очистио са политичке сцене оне који су га стварали: И сви су нестали у истом дану

На питање Бете да ли је због својих ставова имао проблем с Војиславом Шешељем или с неким другим људима из врха СРС, Шаровић каже да се “зна ко је главни у СРС и ко одређује ко ће и како говорити”.

“Не желим да се бавим прошлошћу, ја сам ту причу затворио. У овом тренутку мој једини политички противник је Александар Вучић”, рекао је Шаровић.



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Шаровић: Основаћу политичку организацију с једним циљем – да срушим режим

  1. CIJI REZIM”SAROVU”….VAS RADIKALSKO NAJPOGANIJI U SRBIJI.???
    JEDI GOVNA LIZACU USTASKIH JAJA A SAD CES DA LIZES”RAZVALJENO SIPTARSKO PRKNO”……DEBILU PRODANI….MAAARRRSSSS PICKO FALS-SRPSKA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *