„Смакнућемо сваког ког желимо“: Да ли се милијардер шалио или открио међународну заверу

1
самоубиство

Илон Маск

Милијардер Илон Маск написао је на Твитеру „Смакнућемо сваког кога желимо“ у одговору твитерашу који је тврдио како је америчка власт организовала свргавање председника Боливије Ева Моралеса да би дошла до залиха литијума у тој земљи. Док једни тврде да се Маск шалио, други мисле да је открио међународну заверу, а у расправу се укључио и Моралес.

Да ли је у питању Маскова иронија или тежак међународни инцидент и даље није јасно, али је власник „Спејс икса“ и оснивач „Тесле“ поново направио праву олују на интернету.

Многи на друштвеним мрежама мисле да је Маск био ироничан, алудирајући на уплитање богатих држава Запада у унутрашња питања других земаља, будући да је касније додао како његова компанија добија литијум за израду батерија и других компоненти из Аустралије.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Други корисници друштвених мрежа, међутим, тврде да је Маск овим твитом разоткрио кршење међународног права и „злочине против човечности“ и ко стоји иза свргавања Ева Моралеса са места председника Боливије прошле године.

https://twitter.com/elonmusk/status/1286866843307737088?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1287042371503489024%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Frs.sputniknews.com%2Fvesti%2F202007261123082250–smaknucemo-svakog-kog-zelimo-da-li-se-milijarder-salio-ili-otkrio-medjunarodnu-zaveru%2F

Било је и оних који су коментарисали да „закони постоје како богати не би морали да их поштују“.

У расправу на Твитеру укључио се и Ево Моралес, који је написао како је то „још један доказ да је позадина његовог свргавања литијум“, те да ће „увек бранити своје ресурсе“.




Новинар Макс Блументал написао је како је „краљ обновљиве енергије Илон Маск практично преузео одговорност за пуч у Боливији само неколико месеци пошто је планирао да се сретне са (бразилским председником) Болсонаром због отварања Теслине фабрике у литијумом богатом Бразилу“.

Прочитајте још:  Миц по миц Аушвиц – Теорија завере је постала завера

Ово није први пут да Маск изазива међународну пажњу својим коментарима на Твитеру, пошто је раније најављивао да ће да прода сву своју имовину, да ће да бомбардује Марс, да ће да уграђује чипове у мозак, а када је постао отац, објавио је да је детету дао шифровано име.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “„Смакнућемо сваког ког желимо“: Да ли се милијардер шалио или открио међународну заверу

  1. Sto se normalni ljudi cude sto postoje ovakvi odemonjeni tipovi ? Jer ne ubise pre par nedelja i predsenika Burundije, zato sto je proterao 2 ubica iz szo,a ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *