Додик за три минута 47 пута рекао политичком ривалу да (ништа) “не разуме” (Видео)

1
додик

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

“Тешко је теби да нешто разумеш, пет пута си рекао да ништа не разумеш. Па, како ћеш ти разумети, нико од тебе не очекује да нешто разумеш. Сви очекују овде да ти ништа не разумеш. И сви очекују овде да слушају како ти ништа не разумеш. Докле год буде трајала ова скупштина и док ти седиш овде, ништа нећеш схватити нити разумети, нити ћеш моћи коме да објасниш да нешто разумеш. Ти си, напросто, неразуман”, био је само део обраћања члана Председништва БиХ Милорада Додика опозиционару Небојши Вукановићу, коме је 47 пута за три и по минута рекао да “не разуме”.

Опозициони политичар у Републици Српској Небојша Вукановић јуче је критиковао Милорада Додика у дому Народне скупштине, истакавши да “Додик пред Скупштином глуми ‘србенду’, а пре само 10 дана је поклекао и пристао на буџет”. Додао је и да пред сваке изборе себе представља “србендом”, и то само, како је рекао, да би манипулисао народом.

Вукановић је истакао да “не разуме” потписивање појединих уговора, после чега је Додик убацио у “Ана Брнабић мод” (која је својевремено изјавила “Морам да разумем како да разумем”), па је поменуту реч разумети употребио чак 47 пута у само нешто више од три минута.




То обраћање Милорада Додика опозиционом политичару Небојши Вукановићу, које је изазвало урнебесне реакције у Републици Српској, преносимо у целости и без икаквих редакцијских исправки.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Тешко је теби да нешто разумеш, пет пута си рекао да ништа не разумеш. Па, како ћеш ти разумети, нико од тебе не очекује да нешто разумеш. Сви очекују овде да ти ништа не разумеш. И сви очекују овде да слушају како ти ништа не разумеш. И сви схватају да ти стварно ништа де разумеш. И сви су помирени са тим да ти никад ништа нећеш разумети. И сви су уверен да, докле год буде трајала ова скупштина и док ти седиш овде, ништа нећеш схватити нити разумети, нити ћеш моћи коме да објасниш да нешто разумеш. Ти си, напросто, неразуман.

Прочитајте још:  Ђукановић има две опције

Ово је ситна, мала подвала негде скупљена на периферији не знам ни ја које приче: “Ја ништа не разумем овде”. Па, ниси се ни потрудио да нешто овде разумеш. Али, ево, сад контам да он не може ни да разуме. Тако да у том погледу апсолутно схватам да овде ићи на разумевање није тема која је веома важна, јер како ће човек да разуме кад не може да разуме. А шта да разуме кад ништа не разуме? Kако да разуме кад не може да разуме? Kако ће разумети кад ништа живо и не зна, осим да галами и шири неки популизам.




Он каже пет пута да ништа не разуме, па не мораш нас уверавати, ми знамо да ти ништа не разумеш. Ми знамо да си ти изопштен из логике. И у том погледу ове подвале, типа “Шта је ово, ја ништа не разумем”… Беспотребно је покушавати да он нешто разуме. Губљење је времена очекивати да он нешто разуме. Губљење времена и смисленог напора је да он нешто схвати. Зато, брате, не мораш толико галамити и причати да ти нешто не разумеш. Не разумеш ништа, стварно не разумеш. Ја не очекујем да ћеш ти некад нешто разумети. Разумети значи имати неку логику, значи уважавати неке аргументе, уважавати процедуре. А, опет, ако немате способности за то, онда ви ништа не разумете, а ви уопште немате способности за то. Зато ништа и не разумете. Покушавам да те оправдам зашто не разумеш. Не разумеш ништа, ето не разумеш ни мој напор да будем добронамеран према теби, да кажем да разумем да не разумеш.

Прочитајте још:  УН упозоравају: Следећи рат у Европи је у БиХ, а криви су- ко други него Срби!

Мислим, овакве бомбастичне приче износити свакако је нешто што припада само вама и покушају да направите неку позу. И сада, како ћеш ти отићи међу народ и објашњавати да нешто разумеш кад ништа не разумеш. Сам си рекао да ништа не разумеш. “Ја ништа овде не разумем”, то је његова реченица. Стварно интересантно то што човек ништа не разуме и ми трошимо овде време на њега. Јавност и Народна скупштина троши време на његово неразумевање. Досад се радило о неразумној особи, али сада и о особи која не може да разуме, и то је мала граница, треба наћи где је ту мера”, рекао је Додик.

На крају се поставља само питање да ли је Небојша Вукановић разумео шта је Милорад Додик желео да му поручи.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Додик за три минута 47 пута рекао политичком ривалу да (ништа) “не разуме” (Видео)

  1. Mora se priznati da Dodik, za razliku od Vukanovica, dobro razume govor sa pijaca i zato vodi tako “umne diskusije” u Narodnoj Skupstini RS. Obucavao se na zagrebackim pijacama kada je tamo prodavao paradajz i papriku koje je uzgajao u svom selu Bakincima kod Bosanske Gradiske. Nema sta – vrlo je “strucan i kvalifikovan covek”, sto poslanik Nebojsa Vukanovic bas najbolje ne razume. Edukacija je cudo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *