ПУТИН: Вакцинација против грипа треба да буде добровољна

1
Владимир Путин (Фото: Sputnik / Михаил Климентьев)

Вакцинација против грипа треба да буде добровољна, али је потребно компетентно информисати људе о важности вакцинације и учинити процес што је могуц́е лакшим, изјавио председник Русије Владимир Путин.

„Да ли се вакцинисати против грипа или не је лични избор сваког човека. Али то је такође и огромна одговорност сваке особе за сопствено здравље и здравље својих најближих, посебно родитеља за здравље своје деце“, рекао је Путин на састанку о санитарно-епидемиолошкој ситуацији у Русији.
„Наравно, принцип добровољности се мора строго поштовати“, нагласио је он.

Председник је навео да је потребно информисати људе о важности вакцинације против грипа и вирусних респираторних инфекција, говорити када и у којој здравственој установи се она може бесплатно обавити, по могуц́ности без чекања у реду.
Руски лидер рекао је да је најважније заштитити живот и здравље држављана Русије и да власти морају да полазе од ове логике.

Поверење у вакцину против ковида мора бити апсолутно
Kључни захтеви за вакцину против вируса корона су њена доказана ефикасност и безбедност, поверење у њу мора бити апсолутно, нагласио је руски председник.

„Због тога се мора поступати веома пажљиво, поштујуц́и све захтеве и правила у овој области. Поверење у вакцину мора бити апсолутно“, прецизирао је Путин и додао да ц́е се управо одатле полазити када се буду доносиле даље одлуке о вакцинацији против вируса корона.Вебтрибуне

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.