Расте број оболелих, али Холандија не препоручује ношење маски: “Није доказана њихова ефикасност”

1

Маска (Фото: pixabay. com)

Холандска влада саопштила је да неће препоручити грађанима да носе заштитне маске како би се успорило ширење корона вируса сматрајући да њихова ефикасност није доказана.

Уместо тога, влада ће тражити од грађана да боље поштују мере социјалне дистанце, пошто је број оболелих у порасту ове недеље, рекла је министарка здравља Тамара ван Арк.




“Зато што из медицинске перспективе није доказана ефикасност маски, кабинет је одлучио да неће постојати обавеза ношења немедицинских маски”, рекла је она у среду, после анализе извештаја Института за јавно здравље.
Ова одлука у супротности је са другим европским земљама које су увеле обавезу ношења маски у затвореном, па и у отвореном простору, преноси Ројтерс.

Шеф холандског Националног института за здравље рекао је да неке студије показују да маске помажу успоравању ширења вируса, али да та установа није убеђена да ће помоћи током актуелне епидемије у Холандији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је рекао да би неправилно ношење маски уз непоштовање мера социјалне дистанце повећало ризик од преношења вируса.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Расте број оболелих, али Холандија не препоручује ношење маски: “Није доказана њихова ефикасност”

  1. Pametna zemlja, koliko god da ima nosenjem maski bilo bi i vise jer ne koriste nego cak i stete…drugo smo mi, nasi su potpisali gradjane kao zamorcice, jedino se kod nas grade laboratorije, i sl…Nigde nije obavezno mozda za nasu javnost…svi letuju, nirmalno jedino mi i balkan non EU zemlje, naravno da nam zatvorene granice dok se ne obavi testiranje sa merama…novac je cudo….ali posle stradanja docice covek iz naroda izmedju 40 i 45g po Tarabicima, neko ko se nije bavio politikom novo lice, to nam je jedina nada.Blago onom ko prezivi ove mere, vakcine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *