Бивши званичници Пентагона: Пронашли смо летелице које нису са Земље (Видео)

0
(Фото: Depositphotos)

Пентагон има тајну јединицу за истраживање НЛО, а ускоро ц́е морати и да објави оно што су у свом истраживању открили. Иако су тврдили да је тајни програм идентификације НЛО распуштен још 2012, изгледа да је само премештен и преименован.

Оно што је посебно занимљиво је да ц́е барем део својих откриц́а морати да објаве 180 дана од доношења закона о ауторизацији обавештајних података.

И док се неки укључени у програм надају да ц́е пронац́и доказе о постојању ванземаљских летелица о којима се спекулише вец́ деценијама, главни фокус је ипак на питању ради ли се ту о напредној технологији супарничких војних сила, преноси портал Индекс.
Међутим, бивши директор НЛО програма и бивши војно-обавештајни званичник Луис Елизондо потврдио је да он и још неколико бивших државних званичника и владиних научника верују како су објекти неутврђеног порекла заиста пали на Земљу, а да су њихови остаци однесени на анализу.

Елизондо, који је дао оставку 2017. након 10 година на челу НЛО програма, сматра да тај програм више „нец́е морати да се скрива у сенкама“ и да ц́е „добити нову транспарентност“.

Подсетимо, теорије о НЛО-има, које су досад углавном спадале у домен „алтернативног“ и псеудонаучног истраживања, добиле су нови замах и пажњу јавности кад је Пентагон званично објавио неколико снимака сусрета америчких војних пилота с НЛО-има.

А те снимке још 2017. и 2018. објавила је америчка компанија „То Тхе Старс Ацадемy оф Артс & Сциенцес“, коју је основао бивши члан рок бенда Блинк-182 Том ДеЛонг, иначе љубитељ тзв. теорија завера.
Америчка морнарица прошле године је потврдила њихову аутентичност, али и нагласила да нема сазнања о каквим се тачно објектима ради. Званичник морнарице рекао је тада како морнарица не верује да се ради о ванземаљској летелици.

Битно је притом нагласити да НЛО не означава нужно ванземаљску летелицу, вец́ напросто летелицу чија природа и порекло нису идентификовани – као што им и само име каже.

„Остаци летелица нису са Земље, нисмо могли сами да их направимо“

Бивши сенатор Хари Рид је такође рекао како верује да су рушења НЛО-а можда вец́ забележена и да би остаци тих летелица, ако су покупљени, морали да се проуче.

„Након што сам проучио ово, закључио сам да постоје извештаји – неки супстанцијални, неки не – да влада и приватни сектор имају такве материјале у свом поседу“, додао је Рид.

„Екстремно је битно да се информације о откриц́у физичких материјала или пронађених возила објаве“, нагласио је бивши сенатор.
Ниједан такав остатак срушене летелице није јавно предочен за независну анализу, а за неке металне фрагменте који су пронађени лабораторијска анализа је потврдила да су људског, не ванземаљског порекла, односно, производње.

Уз то, неки необјашњени сусрети с НЛО-има накнадно су добили објашњења, а астрофизичари истичу да чак и недостатак објашњења не значи да се нужно, па чак ни вероватно, ради о ванземаљцима.

Међутим, Ерик В. Дејвис, астрофизичар који је радио као подизвођач, а затим као консултант за Пентагонов НЛО програм од 2007, утврдио је да анализа неких пронађених материјала није успела открије њихов извор.

„Нисмо сами могли да их направимо“, закључио је Дејвис.

У гласине око НЛО-а и ванземаљаца укључио се и амерички председник Доналд Трамп, који је у једном интервјуу рекао да зна неке „врло занимљиве“ ствари о Розвелу, граду у Новом Мексику који је, према такозваним ловцима на НЛО-е, прво место рушења НЛО-а.

Ипак, на питање хоц́е ли објавити те информације, Трамп је одговорио: „Размислиц́у о томе.“Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.