Мигранти влогери деле савете о лакшем преласку граница (Видео)

0

Мигранти из Турске покушавају да се докопају Европе (Фото АП - Е.Г.)

Нова генерација Јутјуб влогера се појавила на овој платформи са мисијом да олакша пут илегане имиграције, односно да подели савете о најбољим рутама и начинима сналажења током проласка кроз различите земље.

Овај феномен је анализирао амерички магазин “Тхе Ецономист” у тексту који је недавно објављен. У њему је акценат на једном од најпопуларнијих “влогера мигранта” који је на Јутјубу познат као Зизоу.

Он објављује клипове у којима гледаоцима говори о свом путу, али и предлаже како остали најбоље да се снађу када крену у одређену “обећану земљу”.




У једном од последњих клипова, који је прегледан више од миллион пута, овај двадесетпетогодишњак из Марока прича о свом искуству уласка у Панаму, једну од десет земаља кроз које је илегално прошао на свом путу до САД, где данас живи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Тврдите да сте малолетни. Тврдите да сте из Либије и да сте у потрази за оцем – саветује овај младић.

Његови влогови су пуни корисних информација које подразумевају и координате при преласку грчко-турске границе, као и висину тарифа при потплаћивању људи који могу да пруже помоћ на путу. Неки од момака који деле ове информације, напомињу и имена адвоката и добротворних организација које обезбеђују склониште.




Већина ових влогера је слична познатим Јутјуб звездама које прате. Велики број њих је факултетски образована и већина припада средњој класи, а од посла на овој платформи успевају и да зараде, пише “Тхе Ецономист”.



Директно.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *