Маска за лице од кромпира: Ублажава надутост и брише флеке и подочњаке као од шале!

0

(Фото: Shutterstock)

Осим што га користимо у исхрани, кромпир је веома делотворан природни козметички препарат, који може да помогне код бројних проблема са кожом. Веома је јефтин, па је нега њима свима доступна.

Kромпир садржи висок процент витамина Ц који помаже у избељивању пега и флека од сунца или акни, а такође учествује у стварању колагена који кожи даје чврстоћу и еластичност.Богат је и протеинима који активирају процес регенерације ћелија коже и поспешују зарастање рана.




Поред тога кромпир садржи и витамине Б1 и Б2, скроб, калијум и калцијум који хране и негују кожу. Исецкан сирови кромпир ублажиће и најупорније тамне колутове око очију или надувене капке након непроспаване ноћи. Маска за лице од кромпира такође помаже и у случају пега и флека, те ефикасно избељује кожу и успорава процес старења.

Ова маска од кромпира се веома лако припрема, а потребна су вам кромпир и шаргарепа, као и мало куркуме и бадемовог уља. Шаргарепа је извор бета-каротена који одлично подмладује кожу, спречава настанак бора и подстиче избељивање. За припрему маске за лице од кромпира потребно је : скувати мањи ољуштени кромпир и једну мању шаргарепу, а потом их изгњечити и додати ¼ кашичице куркуме и пола кашикице бадемовог уља. Мешати све док се не добије фина паста. Нанесите вашу маску од кромпира на претходно очишћено лице и оставите да делује 15 минута, а након тога је исперите хладном водом. Понављајте најмање једном недељно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ову маску можете користити не само за лице, већ и за остале делове тела где су локализоване флеке.

Прочитајте још:  Патријарх у болници на Карабурми, доброг стања и без тегоба



Здраваилепа

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *