“НЕЋУ ТО ДА ПОТПИШЕМ” Особљу Звечанске затражили да подрже Kризни штаб

1

(Фото Танјуг)

На столу је стајао папир, па ко је желео да потпише, потписао је. На папиру осим позитивног текста на рачун Kризног штаба и тога како ми подржавамо њихов рад, није стајало ништа конкретно. Не зна се ни ко је донео те папире, нема ни наслова, ни датума, печата, потписа, заглавља… Личи на папир који свако може да унесе са улице и да каже: “Е, треба ми нешто овде, потпишите” – испричала је за Директно.рс медицинска сестра из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици, истакавши да није желела да потпише тај папир за који се не зна одкле се ту створио, јер је већ потписиник петиције за смену Kризног штаба.

Papir podrške Kriznom štabu koji su dobili u Zvečanskoj, FOTO: Privatna arhiva

Papir podrške Kriznom štabu koji su dobili u Zvečanskoj, FOTO: Privatna arhiva

– Нисам потписала тај папир јер сам већ потписала петицију за смену Kризног штаба, тако да је остало на овоме. Морам да нагласим да ме нико за сада није уценио, нити је рекао да морам да потпишем, али сматрам да свакако то јавност треба да зна. Нисам неко ко ће да ћути на такве ствари, нарочито зато што уопште немамо информацију како се то створило на нашем столу у сестринској соби. Ишчитала сам то што пише, неколико људи се потписало са мог спрата, али ја сам рекла: “Хвала, нећу то да учиним”. Неки су ми рекли да наводно нећу да потпишем због политичке пристрасности, али нисам желела да улазим у расправу – казала је наша саговорница из Звечанске, која није желела да открије идентитет док ну буде била сасвим сигурна ко стоји из папира који им је понуђен и зашто је то учињено.

Прочитајте још:  Лавров: Ситуација на КиМ алармантна, спрема се експлозија у центру Европе




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Неколико колега је отишло кући, ја сам остала у следећој смени, тако да нисам видела, нити сам се чула са осталим колегама из установе. Ове које сам затекла у међувремену док сам преузимала смену, питала сам их да ли знају шта су потписали. Неки су одговорили да знају, да је то подршка Kризном штабу и да им је сасвим у реду да ставе свој потпис, док су други потписали тек онако реда ради јер су верватно мислили да би било добро то да учине за сваки случај, како не би трпели евентуалне последице – додала је она.

Медицинска сестра није желела да криви никог, па ни руководство установе јер није сигурна да ли су они поделили те папире и да ли стоје иза тога.

– Не знам ни да ли су све социјалне установе то добиле или не. Пробаћу да сазнам, чуће се наредних дана вероватно све у вези са тим, да ли је само наша кућа добила или су и остале установе на нивоу целог града. Једно је инциијатива, петиција коју су потписали лекари јасно и гласно, именом и презименом и јасно пише шта се захтева и потписује, све црно на бело. Овде није стајало ништа осим тог теста. Могао је неко са улице да донесе, могао је неко да донесе то чисто да нас провери у каквом смо расположењу и да ли верујемо Kризном штабу. У сваком случају, верујем да је донесено са некаквом намером, јер у супротном не би нам то неко ни нудио да не постоји разлог – закључила је медицинска сестра.

Прочитајте још:  Да ли ће банке плаћати за узете кредите?



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““НЕЋУ ТО ДА ПОТПИШЕМ” Особљу Звечанске затражили да подрже Kризни штаб

  1. Можда ти сестро незнаш али картел снс је све то припремио и уради по моделу ФНРЈ само један и само картел. Ти криминалци су изгубили компас па се плаше и своје сенке зато и приређују такве катастрофалне писане документе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *