Спас од врућина: Најлепши домаћи сладолед

0

(Фото: Shutterstock)

Лепо време је ту и треба нам нешто што ће нам помоћи да издржимо врућине. Ми вам предлажемо да направите домаћи сладолед који је увек добро решење за сунчане дане. Пробудите креативност у себи и почните процес расхлађивања на време.

За домаћи сладолед који вам може послужити као база за воћне и чоколадне варијанте потребно вам је само 4 састојка. Они који воле неутралан и нежан укус сладоледа, уживаће у њему и без посебних додатака.

Рецепт за базу за сладолед

Састојци:




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

300 мл слатке павлаке за шлаг
50г шећера
3 супене кашике кукурузног скроба
прстохват соли
Припрема:




1. У посуду убаците 200 мл слатке павлаке, шећер, со. Растворите ножем махуну ваниле, извадите семенке и убаците их у павлаку. Kувајте смесу на средњој температури и константно мешајте. Склоните с ватре када пусти кључ.

2. У посуди измешајте остатак слатке павлаке с кукурузним скробом. Лагано умешајте у кувану смјесу. Ставите све на средњу ватру, мешајте и кувајте отприлике 5 минута, док не приметите да почиње да се згрушава. Тада смањите температуру на нижу и мешајте још 5 минута док смеса не постане густа.

3. Склоните с ватре и потпуно охладите на собној температури пре него што смесу ставите у замрзивач. Ако смеса има грудвице, можете је умутити миксером.



Извор: стварукуса.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *