ВЕЛИКА ПРЕВАРА КИНЕЗА: Да ли је ово наставак биолошког рата који је увелико у току?

0
Кина (Фото: Синхуа)

Американци ових дана масовно из Кине добијају чудне пакете. Иако на њима стоји да садрже накит или играчке, заправо садрже пакете семена. Објашњење уз њих писано је на кинеском језику, а људи широм Америке забринути су због овога и те пакете пријављују надлежнима.

Ствар се толико омасовила да су и званичници упутили апел грађанима да ово семење не саде док се не испита порекло.

А како јављају људи, више није у питању само семење. Људи често добијају и маске или сличне, јефтине ситнице које нису наручили.
Америка ради на процени ових нежељених пакетића, страхујући да је семење можда неких инванзивних и опасних корова па су позвали грађане да сачувају и семе и оригиналан пакет у коме је стигло и да контактирају власти.

Иначе, ови пакетићи стижу и из Кине и из Узбекистана, а једна од теорија је да се ради о забрањеној маркетинг стратегији продаваца.

Наиме, полицијска управа Охаја претпоставља да је у питању феномен „четкања“, где продавци шаљу ситнице које људи нису наручили како би добили више позитивних оцена и тако се боље рангирали на претраживачима. Друга теорија је више у домену теорије завере, а то је да је семење које се шаље део „биохемијског рата“ јер је можда у питању нека опасна и инванзивна врста.Блиц

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.