Америка повећава војни контингент у Пољској

0

Сједињене Америчке Државе и Пољска завршиле су преговоре на којима је одлучено да у Пољску буде послато додатних хиљаду америчких војника, изјавио је шеф Пентагона Марк Еспер и додао ће та одлука Америке омогућити „ефикасно обуздавање Русије“.

„Сједињене Америчке Државе и Пољска завршиле су преговоре о проширеном споразуму у одбрамбеној сфери. Споразум ће омогућити повећано трајно присуство отприлике око хиљаду војника“, наведено је у писменом саопштењу Еспера.
Како каже, закључивање тог споразума повећаће могућности обавештајне службе, у области надзора, као и подршке за инфраструктуру контингента који је већ размештен у Пољској.




У саопштењу министар одбране САД истиче и да ће споразум омогућити „јачање обуздавања Русије и истовремено јачање НАТО-а“.

„Споразум са Пољском ће омогућити да се појача обуздавање Русије. Њиме ће се такође ојачати НАТО и одагнати забринутост наших савезника. Наше повећано присуство на источном крилу НАТО-а пружиће већу флексибилност и на стратешком нивоу и у спровођењу појединачних операција“, истакао је Еспер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је подсетио да се у Пољској на ротационој основи налази већ 4.500 америчких војника.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *