Народни лек који успешно лечи више од 10 болести: Овако се прави тинктура од кукурузне свиле! (РЕЦЕПТ)

0

(Depositphotos/TanyaKl)

Kукурузна свила представља свиленкасте дугачке нити које се налазе на врху клипа кукуруза. Она обично заврши у канти за смеће када кувамо кукуруз, али многи нису свесни колико она заправо може да помогне код многих здравствених тегоба.

Свежа кукурузна свила је пуна биљних влакана, протеина, фосфорне киселине, калијума и мангана. Садржи и етерично уље, хлорофил, смолу, гуму и алкалоид који има особину да стеже крвне судове.

Чај од кукурузне свиле и тинктура се користе као лек против инфекција бешике, упала уринарног тракта, упале простате, за избацивање неугодних каменчића из бубрега, против учесталог мокрења, такође благотворно делује код проблема са срцем, смањује висок крвни притисак, ублажава реуматске болове, отклања умор и смањује ниво лошег холестерола.

Веома је богата витаминима K и Ц, минералима као што је калијум и биљним влакнима.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бере се тако што се једноставно свуче са свеже убраног клипа кукуруза, а потом се стави на тањир или послужавник, све док се не осуши. Након тога можете правити чај или тинктуру.

Ево за шта су све добри чај и тинктура од кукурузне свиле:

– У алтернативној медицини чај од кукурузне свиле користи се код повишеног крвног притиска и регулације нивоа шећера у крви.

– У комбинацији са першуном, чај од кукурузне свиле је одличан диуретуик и има функцију да „разбија“ каменац у бубрегу.

– Kористи се код запаљења мокраћних канала, простате и бешике.

– Лечи гихт

– Помаже у ублажавању менструалних тегоба и ПМС-а.




– Чај од кукурузне свиле за мршављење је једноставан и природан начин за смањење килограма. Она има природна антиоксидантна својства и добар је диуретик, тако да Вам помаже да се ослободите токсина из организма, и избаците вишак течности, тиме убрзава метаболизам и помаже код смањења килограма, женама се такође препоручује кукурузна свила против целулита.

Прочитајте још:  Чај који чисти крв лекари стално препоручују: Једна шоља дневно опоравља и бубреге

– Kористи се код поремећаја крвних судова, а пре свега када је у питању упала вена, јер помаже циркулацију крви и умањује ризик од тромбозе.

– Одличан је код појаве анемије или малокрвности. Има ефекат “прочишћавања крви”, па је значајан у случају многих крвних обољења.

– Обавља јетру и избацује наталожене токсине.

– Доказано умањује депресивна стања и ублажавању симптома Алцхајмерове болести

Од кукурузне свиле можете направити чај или тинктуру. Оба лека су врло ефикасна у лечењу ових болести, а ево како се припремају:

Алкохолна тинктура од кукурузне свиле




Напуните теглу или другу стаклену посуду свежом сецканом курурузном свилом до једне четвртине. Остатак посуде напуните неком врстом пића са високим садржајем алкохола, то може бити водка.

Поклопите и оставите да одстоји на тамном и хладном месту четири до шест недеља, а повремено протресите теглу. Процедите и тинктура од кукурзне свиле је спремна за употребу.

Дозирање је ¼ до ½ кашичице неколико пута на дан. За децу користите мању количину.

Kукурузна свила се може помешати са мало домаћег меда, како бисте је лакше попили. Рок трајања овако припремљене тинктуре кукурзне свиле је више годину дана.

Припрема чаја:

Једну кашику кукурузне свиле прелијете са 200 мл воде и сачекајте док не прокључа. Након кључања се остави да чај стоји око 10-15 минута након чега се процеди и пије се незаслађен три пута дневно, увек свеже припремљен.



Извор: Стил/мајкаприрода.цом

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *