Скривена истина о ванземаљцима: Пентагон званично угасио тајни програм за НЛО, али он и даље постоји

0
(Фото: CC0 / пиксабеј)

Амерички државни програм потраге за НЛО и даље постоји, иако је Пентагон још 2012. званично угасио тајну јединицу која се тиме бавила. Сада амерички Сенат тражи да у року од шест месеци буду објављена сазнања из тог програма.

Потрага за НЛО део је рада јединице за неидентификоване ваздушне феномене (УАПТФ) која ради у склопу обавештајне агенције Морнарице САД, показује недавни извештај Комитета за контролу обавештајних служби америчког Сената, преноси Лајвсајенс.

Ова јединица преузела је задужења од друге групе у Пентагону, која је радила под ознаком тајно и званично је угашена још 2012. године, па сада Сенат тражи да њени налази буду објављени.




Будући да је рад ове јединице у сенци, Сенат тражи да до одобрења буџета за следећу годину, она објави своју организацију и извештаје о раду у јавној форми.

„Разумемо да поједини обавештајни подаци могу бити осетљиви, али морају бити објављени како не би било недоследности у њиховој подели и координацији између обавештајних служби“, наведено је из Сената.




Иако нова јединица није означена као тајна, резултати њеног рада јесу. Разлог томе можда је и оно што је америчком Министарству одбране посведочио један од консултаната из те организације.

Он је навео да су „нађени докази постојања ванземаљских возила која нису направљена на Земљи“, пренели су амерички медији, додајући да такве доказе још нико јавно није објавио.

Незванични извори из Пентагона тврде да циљ оваквих јединица није да нађу интелигентан ванземаљски живот, већ да утврде да ли НЛО представљају опасност за националну безбедност.

Сједињене Државе имају дугу историју државних програма који су се бавили питањем НЛО. Од „Пројекта плава књига“ и Националног истражног комитета за ваздушне феномене, који је истраживао НЛО од педесетих до осамдесетих година 20. века, до тајног програма Напредне идентификације претње из ваздушног простора, који је стартовао 2007. и званично је угашен 2012. године, а чији је рад наследила УАПТФ.



Спутњик

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.