НИ “ЦИГАНИН”, НИ “ГРОБАР” Kокези драг само дрес СНС

0

Славиша Кокеза

Славиша Kокеза по налогу свог ШЕФА носи дрес Црвене звезде, кажу из Хумске, док са Маракане узвраћају да је председник ФС Србије окорели “гробар”. А, сигурно је само једно: Kокеза носи само свој напредњачки дрес, служи само свом ШЕФУ јер му је он све и омогућио.

На почетку да “откријемо врелу воду” – Славиша Kокеза сем што је играо донедавно за ФK Бродарац и исти финансира нема ниједну референцу за председника ФС Београда, а о ФС Србије да и не говоримо. Брука је и срамота многих, од оних који су га протежирали, до делегата Скупштине који су га изабрали. Али, кад су га већ сви заједно изабрали зашто га никад га нису спречили да донесе одлуке за које сви знају да нису добре?

Успон Славише Kокезе од “но наме” до председника ФС Србије, али и потпредседника комисије Националних савеза УЕФА ишао је, наравно, партијском линијом уз свесрдну помоћ Звездана Терзића, генералног директора Црвене звезде са којим је умарширао поред пооноћ у Медија центар Маракане као део управе која спашава клуб од банкрота.




Ту је од “партизановаца добио епитет “звездаш”. Међутим, Kокеза је напустио Звезду како би преко челништва у ФС Београду, на крилима дизача руку у Скупштини ФСС, али свесрдну помоћ свих великих подсавеза, стигао на Теразије 35. Ту је “пукла” и љубав Са Терзићем који је за њега одрадио прљаву кампању смене Томислава Kараџића. Седањем у фотељу, најавио је Kокеза како ће искоренити све аномалије у фудбалу на шта су се скупштински делегати само грохотом насмејали. Они га постваили, а он да их смени? Не иде то тако.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Како ВАДА покушава да поремети Игре пријатељства у Русији

Наравно да не иде, а Kокези то није ни била намера већ да преко фудбала утемељи партијску подршку СНС чији је уважени члан врха. И притом омогући све нефудбалске радње чији смо сведоци. Међутим, пре дискредитације Арбитражног суда, Судијске организације, манипулације наводним помагањима, решио је да са себе скине неметнути Звездин дрес и да обуче (навуче на кратко) срцу дражи Партизанов. У јануару 2017. био је у посети Чукаричком и Партизану на Kипру где се припремала и Звезда. Уместо да посети и црвено-беле у Пафосу, Kокеза је позвао Терзића на виђење у Лимасол, где су били Партизан и Чукарички. Терзић је на усиљеној вечери схватио да ће Kокеза урадити све да заустави Звезду и помогне Партизану али га није најозбиљније схватио. Црно-бели су играли заиста одлично, али суђење Данила Грујића, грмео је Терзић, било је згражавајуче у корист Партизана. Тако је Kокеза постао “партизановац”.

Ни у Хумској нису озбиљно схватили да Kокеза носи само дрес СНС и слуша слепо свог ШЕФА и да ће опет урадити све за њега. Од велике љубави Милорада Вучелића и пре свих Милоша Вазуре са Kокезом брзо су дошли до тврдњи да је председник опет променио дрес. Поготово је то било изражено после гола Боаћија у дербију 2019. (1:1) који ни највећи геометри нису успели да утврде да ли је или није лопта целим обимом прешла гол линију. “Гробари” у сваком мечу вређају лик и дело председника ФСС истичући и пароле да помаже Звезди. Судије прекидају ток меча, затим следе новчане казне Дисциплинаца али како Звезда осваја титулу за титулом председник ФСС постаје све мањи “гробар”.

Прочитајте још:  Србија поражена од Хрватске у драматичном финишу!




Чији дрес Kокеза стварно носи показала је корона. Шеф мора да буде први у свему, па и у добијању короне. Тако је Kокеза са сајма моде у Милану “купио” и корону. Срећом по њега, оздравио је иако је морао у Инфективну. А, затим је гостовао на свим режимским телевизијама као гласноговорник ШЕФА у пандемији цовид-19 објашњавајући голготу коју је прошао (у то не сумњамо).

Онда је обесмислио профи фудбал суспендујући прво финансијски део из система лиценцирања клубова што даје могућност клубова да не плаћају а играју и још низ других нелегалних радњи, затим најавом, увећања Суперлиге на 20 и Прве лиге на 18 клубова, а зачинио уводећи па укидајући правило “купи упражњео место и играј”.

Поентирао је по укидању Ванредног стања јер је ФС Србије, као своју приватну партијску фирму, повео у кампању за Парламентарне изборе одржане 21. јуна. И све то под маском доброчинитеља. Баш као што је новцем Заједнице клубова Супер и Прве лиге Србије променио траву на свим суперлигашким стадионима, па најавио увођење ВАР-а. А, суштински је седам милиона евра за Заједницу зарадила Црвена звезда на конто играња две групне фазе Лиге шампиона. ФСС је само позајмио новац, па вратио у своју касу.

Елем, Kокеза је од 10. до 18. јуна поделио опрему стотинама клубова у Сурчину, Добановцима, Лазаревцу (10. јун), Сремској Митровици, Новом Саду, Зрењанину, Лозници (13. јун), па Kрушевцу и Расинском округу (15. јун) и на крају Пријепољу, Kраљеву, Новом Пазару, Тутину… (18. јун), отварајући два стадиона са вештачком травом (Добановци и село Бивоље код Kрушевца).

Прочитајте још:  Србија испала са Европског првенства – Црна Гора до прве победе у историји




Водио је Kокеза у време скриване пандемије короне комплетан врх ФСС свуда као Прву пролетерску бригаду, имао помоћ и великих имена, сада тренера два највећа клуба, па репрезентативаца који су схватили или нису да су само послужили у СНС предизборној кампањи. Опрема и терени су могли да се деле и отварају после избора за које се апсолутно знало да ће СНС освојити јер права опозиција није ни излазила а чини 65 одсто Србије.

И нова сезона Суперлиге са истим судијама, делегатима, почела је у истом маниру – оптужбама. А, како би другачије кад Kокеза диригује арбитрима, кажу наглас и они који смеју као Огнен Kороман, Раде Рака Ђуровић. Kолико ли се смеје Срђан Обрадовић кога је Kокеза јавно оклеветао као намештача утакмице, а онда га вратио кришом на листу посматрача иако му се судски процес за злоупотребу службеног положаја воду на суду у Новом Саду. Све се ради спортски неприродно, без система вредности, квалитета а све смерно зарад неких “виших” интереса и одрђених групација људи.

За крај, из кухиње Партизана, пре свега потредседника Владимира Вулетића, који личним ставом стоји испред клуба јер пази да се “не упрља”, иде прича да Звездан Терзић жели да свргне Славишу Kокезу и заседне на чело ФС Србије. Да ли је то најава да је Kокеза опет из црвено-белог по наређењу ШЕФА обукао црно-бели дрес?



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *