Руски научници ОТКРИВАЈУ: Овај КОРОВ помаже у лечењу КОРОНЕ!

0
(Фото: Фото: Депозитфото)

До сада су у Русији сињ користили искључиво као медоносну биљку и храну за стоку. Али, испоставило се да обичан коров може да спаси многе људске животе

Научници из Томска препоручују је за спречавање и лечење ЦОВИД-а биљку Isatis tinctoria (која се у нашим крајевима назива сач или сињ). Истраживања су потврдила да лек од ове траве ефикасно делује против вируса.

До сада су у Русији сињ користили искључиво као медоносну биљку и храну за стоку. Ово истражиавње их је изненадило, јер се испоставило да обичан коров може да спаси многе људске животе.
Лековит је екстракт из корена.

Вирусолози из Томска су у току експеримената потврдили високу биолошку активност екстракта од корена и листова сиња. Према речима стручњака, ова биљка помаже у лечењу вируса птичијег грипа и малих богиња. Научници су убеђени да ће сињ бити од велике користи и у борби с ЦОВИД-ом.

Није токсична и нема контраиндикација.

– С обзиром да је у овој ситуацији неопходно заштитити становништво у Русији од корона вируса, ми смо спремни за започнемо узгој сиња у великим количинама за потребе фармакологије – саопштила је прес-служба Томског универзитета.

Стручњаци наглашавају да ова биљка није токсична и има мало контраиндикација што је веома важно за пацијенте са хроничним обољењима и слабим имунитетом.Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.