Вучић преломио: Брнабић остаје премијерка!

0

фото: Фонет

После много прича и комбинација Србија ће добити старог – новог премијера. Односно премијерку. Ана Брнабић, која до пре неколико месеци није имала никакве шансе да остане на месту председнице владе, ипак ће остати на тој функцији, сазнаје Директно.рс.

Разлог за овакву одлуку је огромна снисходљивост, да не употребимо другу реч, коју је Брнабић последњих месеци показала према Вучичу. Њено брањење председника, прихватање на себе свих његових погрешних одлука, напади на политичке противнике радикалским речником су један од разлога за Вучићеву одлуку.




Други је одбијање Јоргованке Табаковић да напусти место гувернерке и заузме функцију премијерке. Некадашњи кадар Томислава Николића је исправно закључила да је на време изашла из политичке приче и прешла у финансијске воде. Излети у политику су били веома ретки и много је људи који је данас не третирају као СНС функционера, иако је у тренутку именовања била ни мање ни више него потпредседница странке. Повратак у политичко блато са неизвесним роком трајања за Јоргованку Табаковић није била опција.

И то је јасно саопштила Вучићу. Његов бес је био огроман, али се није усудио да против ње покрене своју медијску машинерију. Уместо тога је покушао да преко Томислава Николић убеди гувернерку да прихвати понуду. Због тога је чак одржао и јавни састанак са Николићем после вишегодишње паузе. Али ни то није помогло. Тако је пропала Вучићева идеја да Табаковићева дође у Владу, а да Синиша Мали преузме функцију гувернера.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




У јавности се као кандидат помињао и Бранислав Недимовић, досадашњи министар пољопривреде. Али он је био истурен само као мамац и ниједног тренутка није био заиста кандидат за функцију премијера. Носилац листе СНС-а остаје у Влади, непознаница је само да ли ће и даље водити ресор пољопривреде или ће добити неко ново задужење.

Прочитајте још:  ВУЧИЋ ПРОТИВ РУСИЈЕ: САНКЦИЈЕ БИ МОГЛЕ ДА БУДУ УВЕДЕНЕ ПРЕ АПРИЛА

У целој причи је остало нејасно шта че бити са Синишом Малим, који због многобројиних афера, посебно плагирања доктората као такав није прихватљив страним партнерима за разговоре, посебно представницима ММФ-а. Место гувернера је због тога било иделна позиција за Малог.

Све у свему, шпанска серија се наставља, с тим што главни глумачки пар Вучић – Брнабић наставља да буде у фокусу наредних епизода.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *